NEMAR

Voda zaprijetila kućama

06.06.2003.
u 00:00
Iskopali smo kanal spašavajući se od poplave, a vinova loza nam je uništena, kaže Manda Čabraja
Pogledaj originalni članak

Stanovnici Vrbovečke ulice iz Sesveta već tri tjedna imaju "besplatno cjelodnevno navodnjavanje". Puknutu vodovodnu cijev ni nakon učestalih molbi poduzeće Sljeme nije popravilo, iako su njihovi radnici na prvi poziv obišli teren i vidjeli da bi voda mogla poplaviti ulaze obližnjih kuća.

- Prije tri tjedna su nam rekli: "Napunite posude vodom, doći ćemo sljedećeg dana", a još ih nema. Iskopali smo kanal spašavajući se od poplave, vinova loza i čempresi iza kuće već su požutjeli. Srećom, stanujemo na brijegu, inače, bili bismo potopljeni - rekla je ogorčena stanovnica Manda Čabraja.

Marko Sladić, direktor Sesvetskih usluga Sljemena d.d., kazao je kako će u ponedjeljak popraviti cijev. Do sada to nisu uspjeli jer im je, objašnjava M. Sladić, nedostajao materijal za uklanjanje kvara.

Stanovnici iz Vrbovečke toliko su uporni da su mu, žali se, dozlogrdili brojni pozivi. No, ni njima nije lako živjeti u neizvjesnosti.

- Radnici Sljemena u stečaju žalili su nam se da nemaju novca ni za plaće, ni spojnice cijevi nužne za popravak. Žao nam je što ne stoje bolje, no mogli bi razmisliti o troškovima gubitka pitke vode. Nećemo ih tužiti iako smo očajni zbog nastale sitacije - istaknuo je stanovnik Ivan Marić, kojem je ovo prvo, a nada se i posljednje loše iskustvo.

JASMINKA KOVAČEVIĆ

Pogledajte na vecernji.hr