Ugrađivanje uređaja

Vodovod se sam povukao, izbor vodomjera građanima

Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
Vodovod se sam povukao, izbor vodomjera građanima
12.09.2014.
u 13:00
Iz Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja kazali su da je Vodovod sam predložio brisanje svih spornih odluka
Pogledaj originalni članak

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja objavila je kako su dobili prijedlog iz Vodoopskrbe i odvodnje kojim povlače svoju spornu odluku iz prošle godine kojom su pokušali uspostaviti monopol na ugradnju vodomjera i sustava za njihovo daljinsko očitanje.

Podsjetimo, Agencija je u ožujku 2014. protiv Vodovoda pokrenula postupak utvrđivanja zlouporabe vladajućeg položaja zbog odluka koje je tvrtka donijela i koje su nastupile od siječnja ove godine. Iz Agencije su kazali kako im je ViO nedavno predložio brisanje svih spornih odredbi čime su se opredijelili za povratak na rješenja kakva su bila na snazi prije stupanja na snagu sporne odluke koju je Agencija u ožujku stopirala na šest mjeseci.

–ViO kani ponovno otvoriti mjerodavno tržište, što tvrtkama omogućuje nastavak obavljanja tih djelatnosti, a potrošačima omogućuje slobodan izbor poduzetnika koji će im pružati uslugu očitanja i obračuna vodomjera - kazala je Snježana Vujisić Sardelić iz Agencije. Konačno rješenje donijet će se pak u roku tri mjeseca.

>>Monopol na vodomjere oduzima se ZG holdingu?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

DU
Deleted user
09:22 13.09.2014.

Pričamo o razno raznim kriminalnim organizacijama u koju bi onda zagrebački vodovod pripao. ugrađeni su nam hvala Bogu vodomjeri u stanove jedan za toplu jedan za hladnu vodu. poduzeće koje je ugradilo vodomjere počinje sa očitavanjem od 01.09. pošto su vodomjeri na vidnom mjestu očitao sam iste od 30.08 do 28.09 te ostao šokiran. potrošio sam upola manje nego mi je krim. org. slala svaki mjesec račune.moja potrošnja za taj mjesec je bila 16 kubika ali sam do tada uredno dobivao račune od potrošenih 30 do 32 kubika na mjesec ili u prijevodu 1000 litara na dan. kada sam im odnio na njihovom obrascu potrošnju to ne priznaju mora očitati poduzeće koje je postavilo vodomjere. tako da su me i za kolovoz oženili makar sam im donio stanje brojila. ETO TAKO RADI ZAGREBAČKI VODOVOD U KOJEM JOŠ UVIJEK RADE KUPLJENE DIPLOME I SVJEDODŽBE.

VI
Vito
14:04 13.09.2014.

"Moja" zgrada je izgrađena 1892.g. i već ima tri vodomjera, tri "šifre kupaca" i tri "mjerna mjesta" - "čekamo" da starci odu pa da i ostli u kući dobiju vlastite vodomjere - tako bi ih bilo jedanaest. Ovo što se događa je prijevara još od donošenja zakona 2003.g. i "svi" o tome šute kako ne bi morali snositi troškove ugradnje koji su Zakonom o vodama određeni na račun distributera vode, a ne na račun kupca vode. _____________ Ne zna novije kuće koje imaju višestanova da su im ugrađivali vodomjere i vodovodne cijevi odvojene po stanovima, ali znam da su u Vrbanima III i na tom području gradili kuće nakon donesenog zakona i time su prekršili zakon, a dokaz je traženje otrovane vode po kući, a ne po stanovima, jer nisu odvajali cijevi, nego su priključili vodu na jednu cijev i razgranali po stanovima - to je nakon 2003.g. protuzakonito.

VI
Vito
07:53 13.09.2014.

Zašto ne objavite članak zakona u kojem jasno piše = svaka nova građevina mora imati točno onoliko vodomjera koliko ima stanova, garaža i poslovnih prostora???? ____________ Ovo što novinari rade je obmanjivanje javnosti, budući se ugrađuju "pomoćni" vodomjeri, a i dalje ostaje jedan "glavni" vodomjer prema kojem obračunavaju potrošnju vode cijeloj zgradi pa dijele prema broju ukućana po stanovima.