Prometna nesreća

"Vozač kamiona nije htio pomoći poginulim djevojkama!"

Foto: Martina Popovčić/Pixsell
"Vozač kamiona nije htio pomoći poginulim djevojkama!"
17.10.2011.
u 08:34
Dvije su djevojke poginule nakon što se BMW, u kojem je bilo petero mladih, sudario s kamionom, s kojeg je, tvrdi svjedokinja, pao teret u vožnji
Pogledaj originalni članak

Ovaj mi je CD kći snimila baš na dan kad je poginula – potreseno nam je kazala majka jedne od dviju poginulih djevojaka s područja Vrbovca. Život su izgubile u petak navečer kad se, iz još nepoznatih razloga, BMW u kojem se vozilo petero mladih u dobi od 17 do 23 godine, sudario s kaminom na 87. kilometru autoceste A4 kod čvora Popovec u smjeru Zagreba.

Policija ih nije obavijestila
Potreseni roditelji 17-godišnje M. S., koja je preminula prije dolaska hitne pomoći, ogorčeni su, kažu, jer ih o smrti njihove kćeri policija nije obavijestila.

– Samo mi to nije jasno... Sami smo zvali bolnicu i policiju – kazao je otac djevojke, a njegova je susjeda potvrdila da su u selu mnogi za to doznali prije njezine obitelji. Njegova je kći, doznao je, kaže, od čovjeka koji je nakon nesreće, a prije dolaska hitne, pokušao pomoći unesrećenima, nakon sudara još bila živa.

– Rekla mu je svoje ime – prepričava otac, a kaže i da neozlijeđeni vozač kamiona nije želio pomoći unesrećenima. Iako vještačenje još nije završeno, u prvi se mah vjerovalo da je kriv 21-godišnji vozač K. K.

Kratko su bili zajedno
On je inače dečko druge poginule djevojke Lj. C. (19), koja je kasnije preminula u bolnici. No svjedokinja iz automobila tvrdi da je prije sudara s kamiona počeo padati teret. Članovi obitelji poginule 19-godišnjakinje između suza su ispričali da je njihova Lj. C. bila vesela djevojka, učenica turističke škole, i vrlo bliska prijateljica s djevojkom koja je preživjela sudar. S dečkom koji je vozio viđala se kratko, oko mjesec dana, a on, iako je bio negativan na alkohol, navodno je bio pozitivan na druga opojna sredstva.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar Grunf
Grunf
09:23 17.10.2011.

kakve fu.. veze ima naslov s tekstom

LA
larala
12:45 17.10.2011.

žao mi je poginulih i razumijem roditelje da su van sebe ali cemu pljuvati po vozacu kamiona jer nije kao želio pomoci? ljudi moji,nestrucna pomoc unesrecenima može završiti kobno a, cisto sumnjam da bilo tko to želi.... zašto roditelji nisu ogorceni na vozaca pod utjecajem opojnih sredstava?

CH
chemica
15:22 17.10.2011.

Ako se izvukao oblijani Mamić junior, što ne bi i ova \"navodno\" nadrogirana životinja? Mislim, da bar novinari provjere, a ne da pljujemo po možda nevinom dečku. Ako je uistinu pao teret s kamiona, a on bio trijezan i nenapušen...Uistinu, možda bi mu se mogla uputiti i pokoja lijepa riječ. Ovako, s tim \"možda\"...Vrlo teško. Previše podsjeća na slučaj Mamić. Nekakav svjedok tvrdi da je kriva \"treća strana\", fantomski automobil kojem više nema ni traga ni glasa. Ako je ovaj mali bio nadrogiran, a za sve bude kriv teret koji je samo zbog izjave svjedokinje \"pao\" s kamiona što bi i opet moglo završiti oslobađajućom presudom...No, analogija je očita. Tako se izvlače likovi s BMW-ima u lijepoj njihovoj kada nekog ubiju.