NA PODRUČJU METROPOLE

Vrijeme je za Volonterski Oskar! Otvorene su prijave za prestižnu nagradu, evo tko se može natjecati

Foto: Volonterski centar Zagreb
Foto: Volonterski centar Zagreb
Foto: Volonterski centar Zagreb
Foto: Volonterski centar Zagreb
Foto: Volonterski centar Zagreb
28.10.2024.
u 17:00
Od 2022. godine, naime, nagrada se proširila i na obrazovni i poslovni sektor, prepoznajući njihov doprinos u rješavanju društvenih izazova, a zbog toga su prijave moguće u tri glavne kategorije te posebno u kategoriji nagrade za životno djelo
Pogledaj originalni članak

Volonterski centar Zagreb (VCZ) i ove godine, 16. put zaredom, organizira dodjelu Volonterskog Oskara, prestižnu nagradu koja prepoznaje i nagrađuje izvanredni volonterski doprinos na području metropole. Priznanja volonterima dodjeljuju Volonterski centar Zagreb u suradnji s Gradom Zagrebom - Uredom za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom i to volonterima i volonterkama koji su svojim angažmanom značajno doprinijeli zajednici i poboljšali kvalitetu života u glavnoj hrvatskoj prijestolnici.

Od 2022. godine, naime, nagrada se proširila i na obrazovni i poslovni sektor, prepoznajući njihov doprinos u rješavanju društvenih izazova. Zbog toga su prijave moguće u tri glavne kategorije te posebno u kategoriji nagrade za životno djelo: 

1. Nagrada za naj volontera/ku Grada Zagreba 

2. Volontiranje u poslovnom sektoru 

3. Volontiranje u školskom sektoru 

VEZANI ČLANCI:

Nagrada za životno djelo u području volontiranja dodjeljuje se volonterima koji aktivno volontiraju više od 10 godina u svojim zajednicama. Važno je napomenuti da se prijave zaprimaju sve do 10. studenoga 2024. godine u ponoć.

Ako poznajete nekoga tko zaslužuje ovo priznanje, iz VCZ-a pozivaju da ih prijavite putem linka, gdje ćete pronaći sve potrebne informacije i pravila natječaja. Prijave za sve 3 kategorije otvorene su od danas. A tko se može nominirati? Predlagatelji mogu biti neprofitne organizacije ili građanske inicijative koje provode volonterske aktivnosti u Zagrebu. 

Isto tako, glasanje za kandidate bit će otvoreno putem web stranice Volonterskog Oskara od 13.11. do 4.12., a pobjednici će biti proglašeni 5.12., na Međunarodni dan volontera, tijekom svečane dodjele nagrada u Kulturnom centru Dubrava od 17:30 do 19:30 sati. 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.