uspjeh košarkaša

XIII. gimnazija ide na Cipar po medalju

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
XIII. gimnazija ide na Cipar po medalju
20.03.2013.
u 17:00
XIII. gimnazija plasirala se na Svjetsko školsko prvenstvo u košarci koje će se održati od 27. ožujka do 6. travnja na Cipru
Pogledaj originalni članak

Osjećaj je fenomenalan. Izborili smo se za Svjetsko prvenstvo bez ijednog poraza. Slavili smo do zore. Uzbuđeni su tako bili košarkaši XIII. gimnazije koji 27. ožujka idu na Svjetsko školsko prvenstvo u košarci koje će se održati na Cipru. Kapetan momčadi, 16-godišnji Marko Novković, vjeruje da će ova uspješna ekipa proći skupinu, gdje ih čekaju Luksemburg, Francuska i Slovačka.

– Idemo prvi put na prvenstvo, pa ne smijemo podcjenjivati nijednog protivnika. Ali, sve nas drži ljubav prema ovom sportu i vjerujem da ćemo dobro proći – poručio je Novković.

Neki od njih treniraju košarku već više od deset godina. Šime Ražov se nada jednog dana profesionalno zaigrati u NBA ligi.

– Treniram svaki dan, po dva puta dnevno. Nekad mi prijatelji kažu da pretjerujem i savjetuju da se ne preforsiram, ali želim biti među najboljima – kazao je 15-godišnji Ražov.

Ravnatelj škole Želimir Čečura posebno je ponosan na svoje učenike.

– Ovo je vrhunski uspjeh. Drago mi je da se dogodilo iste godine kada škola slavi 50. obljetnicu. U svibnju ćemo napraviti veliku feštu – najavio je ravnatelj.

Prvenstvo na Cipru trajat će do 6. travnja.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

BO
Bombarder
17:29 20.03.2013.

Heh kad sam ja išao u XIII. bilo je ili odbojka ili 2 iz tjelesnog :D Svaka čast dečkima.

CO
CovjekSaAtlantide
17:56 20.03.2013.

Kad sam ja išao u 13. igrala se ragbi košarka. Doista i moje čestitke također :).