kvartovska tribina

Za 350 djece iz četvrti Stenjevec novi vrtić u 2015.

Foto: Privatna arhiva
Za 350 djece iz četvrti Stenjevec novi vrtić u 2015.
19.12.2013.
u 10:15
Objekt će se smjestiti na samom zapadnom rubu naselja Špansko, a prostor je namijenjen i priredbama i glazbenim manifestacijama
Pogledaj originalni članak

Mladi roditelji u gradskoj četvrti Stenjevec, koji se svake godine muče s upisom djece u vrtić, a godišnje čak njih tristo ostane bez mjesta, obradovali su se kad su na Večernjakovoj kvartovskoj tribini “Želiš li bolji kvart?” održanoj prošli tjedan čuli da se planira gradnja novog objekta.

– Svjesni smo da na području gradske četvrti nema dovoljno kapaciteta i da se djecu upisuje u vrtić u susjednim četvrtima, no upravo je proveden arhitektonski natječaj za novi vrtić koji bi se trebao graditi na parceli između Stenjevečke ulice i Ulice hrvatskih branitelja, na samom zapadnom rubu naselja Špansko – kazao je pročelnik gradskog Ureda za obrazovanje Ivica Lovrić i dodao da bi tamo smjestili 12 odgojnih skupina, od čega četiri jasličke i osam vrtićkih, odnosno mjesta bi bilo za 350 djece.

U 2014. godini trebala bi se izraditi projektna dokumentacija, a realno je očekivati, kaže Lovrić, da će se gradnja realizirati u 2015. Dječji vrtić prostirao bi se na površini od 20.000 četvornih metara, a bio bi dio tzv. vertikale javnih objekata, smješten uz park i crkvu.

Time bi se stvorio novi identitet tog dijela grada, koji bi se okrenuo novim i potencijalnim stanovnicima. Uz vrtić je projektirana i pješačka aleja paralelna s cestom, koja je nosilac vertikale, a osigurat će i parkiralište za roditelje koji dovoze ili odvoze djecu. Iako je osnovna funkcija smještaj djece, planiraju se i dodatne aktivnosti pa će prostor biti namijenjen i javnim priredbama, muzičkim manifestacijama, koncertima...

Vrtić na dvije etaže imat će i muzičku sobu gdje će djeca učiti svirati, a imat će i prostor za sport s raznim rekvizitima i opremom. Vanjski prostor sastojat će se od dječjeg igrališta, koje će uključivati i botanički vrt te sanjkalište, a roditelje će na glavnom ulazu dočekati fontana i skulptura.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.