Bogat program

Evo kamo možete ići za Dan grada, što vidjeti i kušati

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
dan grada
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
dan grada
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
dan grada
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
dan grada
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
dan grada
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
dan grada
Foto: Marko Lukunić/ PIXSELL
dan grada
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
dan grada
30.05.2014.
u 12:17
U podne će se na Markovu trgu održati i svečana smjena straže Počasne satnije Kravat pukovnije
Pogledaj originalni članak

U povodu obilježavanja Dana grada Zagreba, u subotu 31. svibnja, građani i posjetitelji moći će uživati u besplatnim razgledima grada koje organizira Turistička zajednica Grada Zagreba.

Tako će u 10 sati ispred Turističkog informativnog centra na glavnom trgu krenuti tura "Zaljubljeni Zagreb", a u podne i u 16 sati posjetitelji će moći sudjelovati i u razgledu "Zagrebački štikleci". Prijave nisu potrebne, a grupa se formira na licu mjesta, do njenog popunjenja. Dnevne razglede prati maskota Licitarko, a posjetitelji na Gornjem gradu susretat će i likove iz Zagrebačkog vremeplova. Svaki razgled traje dva sata i završava na Strossmayerovu šetalištu.

Noćna tura "Puteni put Zagreba"

U podne će se na Markovu trgu održati i svečana smjena straže Počasne satnije Kravat pukovnije s uobičajenom ophodnjom kroz ulice Donjeg i Gornjeg grada. Svi ostali programi Zagrebačkog vremeplova uključeni su u proslavu Dana našeg grada, prema ustaljenoj satnici i rasporedu. Također, besplatan je i noćni tematski razgled "Puteni put Zagreba" s polaskom u 20.30 pokraj zdenca Manduševac.

Tradicionalna procesija

Najsvečaniji dio proslave, tradicionalna procesija u čast Majke Božje od Kamenitih vrata, zaštitnice Grada Zagreba, uslijedit će nakon misnog slavlja u zagrebačkoj prvostolnici u 19 sati te će završiti molitvom pred likom Majke Božje od Kamenitih vrata.

Danas će, uoči samog Dana grada, gradonačelnik Milan Bandić u palači Dverce dodijeliti nagrade u svih 12 kategorija natječaja „Uljepšajmo naš Zagreb“

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.