Drugi Zagreb wine gourmet festival apsolutno je nadmašio prošlogodišnju
ponudu gurmanskih poslastica, vina, kuharskih radionica i predavanja u
Muzeju za umjetnost i obrt, koji je udomio najveći domaći
enogastronomski događaj.
Čak 500 vrhunskih vina
Ondje se predstavilo 110 vrhunskih domaćih i stranih vinara iz Italije,
Austrije, Mađarske, Slovenije, Srbije među kojima su i Jermann,
Masciarelli, Polz Erich & Walter, predstavnici Felixa Callejo,
Francois Lurton, Fratelli Martini, Lascina Bruni, Capana...
Posjetitelji su mogli kušati više od 500 vrhunskih vina i kušati domaće
sireve, masline i djevičanska ulja, dalmatinski pršut, kulene, od jutra
su se održavale kuharske radionice na kojima je vlastite kulinarske
delicije pripremila Ines Ceccarelli iz restorana La Cerina. Pripremila
je tjestenine punjene sirom u juhi s okusom crvene paprike u kojoj su
uživali svi gledatelji u publici.
– Tjestenina je savršena, nevjerojatno žute boje. Temeljac za juhu je
neobičan, od crvene paprike. Spoj je odličan, jako mi se svidio. A još
me više oduševila vina ponuda talijanskih i austrijskih vina – rekao je
Hrvoje. Kuharske prezentacije održali su i chef Deniz Zembo i Janez
Bratovž. Vlastito umijeće predstavio je i naš cijenjeni kuhar Viljam
Cvek s knjigom Pogled u ogledalo – kulinarske crtice, bilješke i
fragmenti o uspomenama i zaboravljenim pričama koje je kroz jela
ispričao čitateljima.
– Knjiga je napisana bez kompromisa, u njoj nećete naći ime niti jednog
domaćeg ili stranog proizvođača namirnica, začina ili brenda. Veliki
zanatlija ne može se postati bez velike ljubavi prema kuhanju, a
kulinarstvo je pokazalo da za dobar okus nema pravila – rekao je Viljam
Cvek, autor moderne kuharice u kojoj je spojio nezamislive namirnice,
po čemu je nadaleko poznat.
I na prezentaciji knjige za posjetitelje su pripremljeni specijaliteti
– krema od bundeve sa zapečenom slaninom, janjeći kotleti sa salatom od
leće, poširane kruške s istarskom skutom, gusja jetra s malinama...
Nastavak danas
Naš najpoznatiji sommelier Željko Broćilović Carlos vodio je dvije
degustacije – crnog pinota iz regije Alto Adige i zaboravljenog
velikana chardonnaya za čiju se degustaciju trebalo izdvojiti 350 kuna.
Radionice kuhanja, predstavljanja vina Južne Afrike i degustacije na
programu su danas od 10.30 do 19 sati.
Za degustaciju vina plaćalo se i 350 kuna
Gradonačelnicu LA-a mnogi kritiziraju, a sada je stala pred kamere: 'Nisam sigurna da je točno...'
Odgovarajući na pitanje, gradonačelnica Karen Bass kaže da je "frustrirana" zbog uvjeta koji su spriječili brži odgovor na požare
VIDEO Bivši njemački ministar obraćao se publici, a iza njega se pojavila mlada žena. Pogledajte što je napravila
Dok je s lica brisao "lažnu tortu", Christian Lindner je dio pjene bacio na ženinu kosu
Šef hrvatskih vatrogasaca objasnio kako je nastao razorni požar u Americi: Ovo je upozorenje za cijeli svijet
Slavko Tucaković naglašava da se ovaj požar svakako može dovesti u vezu s klimatskim promjenama, a to je problem s kojim je sve više upoznata i Europa
Zašto stalno prilagođavamo svoje ponašanje drugima i kako to šteti nama?
Evo kako da od države uzmete bonus od 99,54 eura koji se isplaćuje svake godine