Plac-patrola

Za hladnih zimskih dana najviše se voli okrijepiti ajngemahtecom

Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
Za hladnih zimskih dana najviše se voli okrijepiti ajngemahtecom
21.02.2013.
u 17:00
Uz sastojke za juhu, koje uvijek nabavlja na utrinskoj tržnici, Anica Grozdanović sa suprugom uživa i u svježem siru i vrhnju.
Pogledaj originalni članak

Uz sastojke za juhu, koje uvijek nabavlja na utrinskoj tržnici, Anica Grozdanović sa suprugom uživa i u svježem siru i vrhnju.

Sastojci (za dvije osobe)

200 g piletine (bijelo meso) – 17 kn

1 kom grincajga – 6 kn

1 kom korabice – 7 kn

1 češanj češnjaka – 3 kn

1 manja glavica luka – 1 kn

šaka graška

1/4 žlice crvene paprike

1/2 žlice brašna 

1 l vode

Cijena namirnica 33 kune

Postupak:

Luk nasjeckati što sitnije i popirjati ga na malo ulja dok ne postane staklast, a zatim dodati pileće bijelo meso, koje je prethodno izrezano na kockice. Meso popirjati sa svih strana i malo posoliti. Mrkvu narezati na kolutiće, a peršinov korijen i korabicu na sitne kockice pa ih zajedno dodati mesu. Kratko pirjati i dodati sitno sjeckani češnjak. Kad on zamiriši, podliti s malo vode, popapriti i još malo posoliti te pirjati sve zajedno dok meso i povrće ne omekšaju. Povremeno promiješati i po potrebi podliti vodom. Kad je meso omekšalo, dodati brašno i mljevenu papriku i zaliti litrom vode (može se staviti i više, ovisno o tome koliko gustu juhu želite). Pojačati vatru i pričekati da proključa. Kad juhica proključa, u nju dodati grašak te s pomoću žličice spuštati noklice (brašno, jaje i mlaka voda). Kuhati dok noklice i grašak nisu skuhani. Na kraju dodati sjeckani peršin.

>>Izbor umirovljenice iz Travnog pržene su srdele jer su jeftine

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DO
doktorica
07:37 22.02.2013.

ajde hvala Bogu da još ima purgera u Zagrebu....