Uz sastojke za juhu, koje uvijek nabavlja na utrinskoj tržnici, Anica Grozdanović sa suprugom uživa i u svježem siru i vrhnju.
Sastojci (za dvije osobe)
200 g piletine (bijelo meso) – 17 kn
1 kom grincajga – 6 kn
1 kom korabice – 7 kn
1 češanj češnjaka – 3 kn
1 manja glavica luka – 1 kn
šaka graška
1/4 žlice crvene paprike
1/2 žlice brašna
1 l vode
Cijena namirnica 33 kune
Postupak:
Luk nasjeckati što sitnije i popirjati ga na malo ulja dok ne postane staklast, a zatim dodati pileće bijelo meso, koje je prethodno izrezano na kockice. Meso popirjati sa svih strana i malo posoliti. Mrkvu narezati na kolutiće, a peršinov korijen i korabicu na sitne kockice pa ih zajedno dodati mesu. Kratko pirjati i dodati sitno sjeckani češnjak. Kad on zamiriši, podliti s malo vode, popapriti i još malo posoliti te pirjati sve zajedno dok meso i povrće ne omekšaju. Povremeno promiješati i po potrebi podliti vodom. Kad je meso omekšalo, dodati brašno i mljevenu papriku i zaliti litrom vode (može se staviti i više, ovisno o tome koliko gustu juhu želite). Pojačati vatru i pričekati da proključa. Kad juhica proključa, u nju dodati grašak te s pomoću žličice spuštati noklice (brašno, jaje i mlaka voda). Kuhati dok noklice i grašak nisu skuhani. Na kraju dodati sjeckani peršin.
>>Izbor umirovljenice iz Travnog pržene su srdele jer su jeftine
ajde hvala Bogu da još ima purgera u Zagrebu....