plac patrola

Za ljetne dane priprema sataraš s telećom jetricom

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Za ljetne dane priprema sataraš s telećom jetricom
01.08.2013.
u 17:00
Umirovljenica često priprema upravo ovo jelo jer joj je najdraže, a namirnice kupuje na Dolcu koji joj je najbliži stanu
Pogledaj originalni članak

Umirovljenica Safeta Eškić Perković svoje namirnice najčešće kupuje na Dolcu, tržnici koja je najbliža njenu domu u Ratkajevu prolazu. I jučer je kupila vreću paprike kako bi više puta mogla raditi upravo sataraš, jedno od svojih najdražih jela.

Osim svježe pripremljen, sataraš se može jesti i nakon nekoliko dana, pa čak i mjeseci. Kad se kuha, ne treba ga začiniti, nego se samo pusti da se ohladi. Zatim se rasporedi u posudice s poklopcem i stavi u zamrzivač, a kad opet treba doći na stol, dovoljno ga je samo ponovno zagrijati.

Sastojci: 

2 veće glavice luka – 4 kune 

1 kilogram paprike – 10 kuna 

250 grama teleće jetrice – 15 kuna 

1 kilogram rajčica – 10 kuna 

sol, papar, vegeta  

Postupak: 

Papriku očistite i narežite na manje komadiće, a luk na listiće. Rajčicu ogulite, odstranite joj sjemenke i narežite je.

U širokoj tavi na ugrijanom ulju pirjajte luk, dodajte malo šećera i papriku.

Kad paprika malo omekša, umiješajte rajčicu i začine pa nastavite pirjati sve dok sva tekućina ne ispari. 

Dodajte narezanu teleću jetricu i pirjajte još desetak minuta. 

Na kraju sataraš još jednom posolite i popaprite.

>>Ljetno varivo od buče uz laganu puretinu

 

 

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.