za obnovu 850.000 kn

Bandić postao 'tata majčinskog odjela' Dječjeg doma u Nazorovoj

Bandić postao 'tata majčinskog odjela' Dječjeg doma u Nazorovoj
25.08.2014.
u 12:30
Ukupan trošak uređenja odjela, vrijednosti 1,7 mil. kuna, u kojem žive trudnice i mlade majke, pokrit će Grad Zagreb i ZABA
Pogledaj originalni članak

Da bi osigurao smještaj nezbrinutih trudnica i majki s novorođenčadi, gradonačelnik Milan Bandić osigurao je za Dječji dom u Nazorovoj 850 tisuća kuna za uređenje majčinskog odjela.

Aplicirati za fondove EU

“Tata majčinskog odjela”, kako je Bandića prozvala i svečano proglasila ravnateljica Jasna Ćurković Kelava, tako će pokriti dio od obećanih 1,7 milijuna kuna za obnovu odjela, koliki je ukupan iznos troškova uređenja. Dio će platiti Grad Zagreb i gradska četvrt Gornji grad – Medveščak, dok je pola milijuna kuna već donirala Zagrebačka banka.

– Gradonačelnika smo prozvali “tatom majčinskog odjela” jer će nam, osim u obnovi, Grad pomoći i aplicirati za fond Europske unije projektom socijalnog poduzetništva kako bi mlade majke, dok borave u Domu, nešto radile, proizvodile i ostvarivale neku plaćicu. Osim toga, Zagreb bi dao dva ili tri stana za stambenu zajednicu, u koje bi se majke s djecom mogle smjestiti nakon izlaska iz Doma, u kojem mogu ostati samo do navršene prve godine djetetova života – kazala je prilikom jednog od posjeta gradonačelnika Nazorovoj dr. Ćurković Kelava.

Smješteno i 72 djece

Majčinski odjel Doma za djecu u Nazorovoj od 2007. godine čeka obnovu pa, umjesto 15, koliko bi mogao, dugo već tamo živi samo osam trudnica i mladih majki s bebama koje nemaju kamo – djecu koja su odjednom postala mame. U Nazorovoj ulici smješteno je ukupno i 72 djece u dobi do sedam godina, dok je 150 djece smješteno u podružnicama Doma. Dvadeset mladića i djevojaka boravi u sedam stanova stambene zajednice.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

2X
2Xgeneral
14:15 25.08.2014.

Za svaku pohvalu što je dao novce građana međutim da postane mama tata odjela trebao je nešto dati iz vlastitog šajtofla!!!!! No on kao "zagrebčanin" vjerojatno ne zna što znači šajtofl??? ( lisnica, novčanik, novčarka, po hrvatskom: stvar izrađena od kože ili platna u koji se stavlja hrvatska kuna i onda stavlja u "vlastiti" džep !!

Avatar liquidsky
liquidsky
15:15 25.08.2014.

"Tate" tog odjela su svi građani (bez obzira na spol) Zagreba iz čijih se prireza, komunalnih naknada i ostalih davanja financira gradski proračun. To što se ravnateljica ulizuje Bandiću, kao i većina njoj sličnih, druga je stvar. Tipičan balkanski primitivizam i potreba za dopadnosti onome tko je trenutno na vlasti. Da nema ulizica, Bandić ne bi dogurao dalje od općinskog i sličnog referenta. Ni sam nije drukčiji - ulizuje se jednakima sebi svakom svojom izjavom koje su uglavnom laži.

DU
Deleted user
15:56 26.08.2014.

A gdje tebe nema, svaki dan u novinama. Muči te predizborna kampanja ha!!!!! Jadna djeca, kojoj ti pomažeš.