plac-patrola

Za prave ljubitelje – pileća jetrica na saft sa žgancima i salatom

Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
Za prave ljubitelje – pileća jetrica na saft sa žgancima i salatom
02.05.2013.
u 17:00
Jetrica umirovljenica priprema samo zato što ih njezin suprug obožava, dok ona više voli laganiju hranu.
Pogledaj originalni članak

Umirovljenica Mira Cvetko ovaj ručak kuha isključivo suprugu koji jetrica obožava.

– Nešto najbolje na svijetu ta su mu jetrica, obvezno sa žgancima i salatom. Ja ih, pak, ne mogu baš podnijeti i jest ću samo palentu – rekla je učiteljica u mirovini.

Dodala je da ona ipak više voli laganiju hranu te će biti zadovoljna da se za ručak počasti samo palentom i salatom. 

Sastojci (za dvije osobe) 

40 dag pilećih jetrica - 15 kuna

1 mrkva - 2 kune 

1 luk - 2 kune 

20 dag palente - 8 kuna 

1 glavica zelene salate - 15 kuna

voda, ulje, sol, papar, brašno  

Cijena: 42 kune  

Postupak: 

Jetrica narezati na manje komadiće, pobrašniti, nauljiti i posoliti. 

Luk narezati i dodati jetricama, a dio narezati i popržiti na tavi s mrkvom. Dolijevati vodu i kuhati dok mrkva ne omekša. 

Na ulju prepržiti luk i dodati kuhanu mrkvu i luk te sve zajedno pržiti dok jetrica ne poprime boju. 

Sve to zaliti s još vode, začiniti i pustiti da se kuha još 10-15 minuta. 

Palentu skuhati u posoljenoj vodi, a salatu začiniti po volji.

>>Istarska maneštra za okrepu u vrućim proljetnim danima

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.