Mekan i ukusan iznutra, a izvana ima slasnu i hrskavu koricu. Kukuruzni kruh kralj je među svojom "braćom" iz obitelji ovih pekarskih proizvoda, a slaže se s raznim jelima, posebice onima na žlicu poput gulaša- Često ga se sljubljuje s čvarcima i sarmom koja je pak princeza božićnog i badnjeg stola. Za prste polizati su, složili bi se mnogi, oni od naših dobrih, starih kumica s Dolca koje nekom čarolijom uvijek nude najukusniju hranu, onoj kojoj nema premca.
A u popularnoj Facebook grupi Starozagrebački recepti, koja je zaista gasto meka modernog doba za tradicijsku hranu, naišli smo na genijalni recept od dugogodišnje članice Dore Huber za legendarni kukuruzni kruh s Dolca koji, govoreći iz iskustva, baš svakome ispadne savršen. Isprobali smo ga i sami se zaljubili u jednostavnost pripreme ovog domaćeg "blaga". S nogu nas je na kraju oborio miris i okus ove namirnice koje nerijetko se uzima zdravo za gotovo, a zaslužuje mnogo više zasluga i hvale.
"Kad sam kao mala išla s mamom na plac, najdraže mi je bilo kad bi mi kupila šnitu kukuruznag kruha od kumica. Još se sjećam punine okusa", prisjetili su se članovi grupe u komentarima.