plac patrola

Za prve proljetne dane Ružica kuha lagano – brokulu i losos

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Za prve proljetne dane Ružica kuha lagano – brokulu i losos
21.03.2013.
u 17:00
Na Britanac umirovljenica Ružica Martinac ide gotovo svakodnevno i nabavlja svježe namirnice za ručak.
Pogledaj originalni članak

Umirovljenica Ružica Martinac stanuje u blizini Britanskog trga i na tržnicu ide gotovo svakodnevno.

– Odlazak na Britanac dođe mi kao šetnja, a kako živim na Pantovčaku, gotovo svaki dan tu dođem kupiti namirnice – kaže vitalna umirovljenica koja voli laganiju prehranu, pogotovo sada kada dolazi toplije vrijeme. 

Sastojci (za jednu osobu)

1/2 kg brokula – 10 kn

1/4 kg mladog krumpira – 2,5 kn

30 dkg lososa – 40 kn

Cijena namirnica za kuhanu brokulu i lososa (za jednu osobu – 62,5 kuna)

Postupak:

Očistiti krumpir, isjeckati ga na četvrtine i staviti ga kuhati u lonac u hladnu vodu. Brokulu oprati, izrezati na manje komade i dodati je krumpiru. Kuhati dok krumpir ne omekša, a zatim sve procijediti. Po želji začiniti maslinovim uljem, češnjakom, soli i paprom. Lososa će Ružica Martinac pripremiti također kuhanog, za što je potrebno oko pola sata. Očišćena riba prelije se sokom od limuna i pospe solju. U širu posudu stavite vodu, dodajte soli, lovora i papra i pustite da vrije deset minuta. Nakon toga u vodu ubacite lososa. Kuhajte ga dvadeset minuta na najmanjoj vatri. Lososa zatim pažljivo izvadite i stavite na tanjur.

>>Ukusna jela od svježih namirnica Ana Vidić osmišljava na placu

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.