ćevapi za van

Za ukusan zalogaj i 'šišnator' od čak 40 centimetara

Foto: Jakov Novak
Ćevapi
Foto: Jakov Novak
ćevapi
24.03.2015.
u 14:00
Uz tri vrste šiševa nude i meso panirano na sezamu, a ne daju kajmak i ajvar, jer bi takvi dodaci sakrili okus mesa kao osnove
Pogledaj originalni članak

Novi lokal u Radićevoj 8 gostima nudi "ćevape za van", mljeveno juneće meso s dodacima za one koji tijekom dana nemaju vremena sjesti i jesti omiljenu bosansku poslasticu.

Fini zalogaj, restoran brze prehrane i njegova vlasnica Ivana Čulina, žele spojiti, kaže ona, dva za Zagrepčane oprečna fenomena: ljubav prema ćevapima i brzi ritam gradskoga života.

–Koncept je osigurati vrhunski zalogaj mljevenog mesa s roštilja, da se može pojesti s nogu, da ljudi imaju druge opcije, a ne samo suhe sendviče -objašnjava Čulina.

U 20-ak četvornih metara sa šest sjedećih mjesta i terasom ljubitelji ćevapa mogu naručiti klasičan šiš dug 30, šiška dugog 15 i šišnatora od 40 centimetara, za 24, 15 i 36 kuna.

–Nismo znali kako nazvati proizvod pa ga zovemo šiš. Nije pljeskavica ni ćevap, no ime nam nije bitno koliko kvaliteta mesa. Nabavljamo ga od treće generacije mesara iz zaprešićke Dubravice gdje uzgajaju vlastita goveda - govori nam Čulina.

U lokalu gdje je zaposleno osam radnika dominiraju akromatske boje zbog, kaže vlasnica, potrebe da prostor izgleda i bude čist. Osim tri glavna jela trenutačno nude i meso panirano na sezamu, omotano slaninom i punjeno sirom, no uz šiševe ne nude kajmak i ajvar.

–Poanta je da do izražaja dođe okus mesa. Svi volimo dodatke, ali često koristimo razne začine da sakrijemo lošu kvalitetu osnovnog proizvoda, a kod nas se dodaci koriste da izdignu komad mesa u kruhu - objašnjava Čulina.

Fini zalogaj radi sve dane u tjednu, od osam pa sve do četiri sata ujutro. 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

KO
kowski
21:46 28.03.2015.

otkuda sad da su omiljeno jelo zagrepčana čevapi. i šta je to kajmak