NOVI PROJEKT

Zagreb dobiva ekološku tržnicu: Otvara se danas popodne, održavat će se jednom tjedno

Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL
Zagreb dobiva ekološku tržnicu: Otvara se danas popodne, održavat će se jednom tjedno
06.06.2024.
u 08:00
Eko tržnica održavat će se od 6. lipnja do 11. srpnja, i to u razdoblju od 16 do 20 sati, a mjesto radnje je istočna ploha jarunske tržnice. Plan je i jesens
Pogledaj originalni članak

Jarunska tržnica svakog će se četvrtka poslijepodne pretvarati u mjestu za prodaju isključivo domaćih ekoloških proizovda. Riječ je o projektu koji pokreće Holdingova podružnica Tržnice Zagreb u suradnji s Gradom te njegovim Uredom za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje, a u svemu sudjeluje i Upravni odjel za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije.

Eko tržnica održavat će se od 6. lipnja do 11. srpnja, i to u razdoblju od 16 do 20 sati, a mjesto radnje je istočna ploha jarunske tržnice, a iz Holdinga također kažu da je plan nastaviti s radom i u jesenskom razdoblju. Sudjelovat će isključivo domaći proizvođači prehrambenih proizvoda sa ekološkim certifikatom i oni u prijelaznom razdoblju za ekološku proizvodnju.

"Ovim projektom želimo omogućiti potrošačima da na jednom mjestu kontinuirano mogu nabavljati svježe i prerađene domaće ekološke proizvode kao što su voće, povrće, sokovi, džemovi, pčelinji proizvodi itd., a proizvođačima ekoloških proizvoda da nađu stabilno tržište.

Pozivamo Zagrepčanke i Zagrepčane da posjete ekološku tržnicu i opskrbe se direktno od proizvođača najkvalitetnijim ekološkim proizvodima iz Zagreba i okolice.

U četvrtak 6. lipnja 2024. od 16:00 obilježit ćemo početak rada ekološke tržnice i predstaviti  dvadesetak ekoloških proizvođača uz prigodni popratni program", poručili su iz Holdinga. 

VEZANI ČLANCI: 

intervju za dan grada

VIDEO Gradonačelnik u lovu na novi mandat: 'Bandić je 20 godina obećavao, mi to sve realiziramo, investira se kao nikada u povijesti'

Metropola danas slavi svoj dan, a Tomislav Tomašević sljedećega će tjedna obilježiti i tri godine na njezinu čelu. U lipnju 2021. do zgrade gradske uprave došao je na biciklu i najavio novi model upravljanja, a o tome koja je obećanja dosad ispunio, kao i o aktualnim te projektima u planu, razgovarali smo također u vožnji na dva kotača oko Jaruna, za koje je, među ostalim, kazao i kako u svibnju iduće godine ide po još jedan mandat.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

ST
starigrad
12:10 06.06.2024.

Svaka cast! Ljudi bi malo vise i platili da su sigurni da je domace, a i radije od nasih sugradana iz Zg i okolice.