LJETOVANJA POGLAVARA

Zagrebački političari ljetuju kod obitelji

14.08.2003.
u 00:00
Gradonačelnica V. Pavić odmara se ploveći brodom po Jadranu. Kuda plovi i provodi li se, ne želi reći
Pogledaj originalni članak

Nakon burnog završetka "političke sezone", afera s milijunskim dugovima Grada i blamaže u svezi s poskupljenjem vode pa hitnog poništenja odluke, članovi Gradskog poglavarstva predah su potražili na dalmatinskim plažama. Dva tjedna godišnjeg odmora, tvrde, dovoljno je da se dobije preplanula put i uživa u ljetnim radostima. Kako im je posao uvijek za petama, ležeći na plaži u gustoj borovoj hladovini proučavaju obveznu lektiru - poslovne spise koje trebaju pripremiti za prve jesenje sjednice. Putovanja u egzotične zemlje, luksuzne hotele ili krstarenja zamijenili su smještajem kod članova obitelji. Samo se gradonačelnica Vlasta Pavić tjedan dana odmara ploveći brodom po Jadranu. No nije željela otkriti na kakvom brodu plovi i zabavlja li se. Zvonimir Šostar, pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo, rad i socijalnu skrb s kćerima ljetuje u Ninu.

- Smješteni smo u apartmanu i uživamo. Djevojke se kupaju i zabavljaju, a ja s prijateljima idem u ribolov, koji obožavam. Od posla nisam mogao pobjeći, pa sam ga donio sa sobom - požalio se Z. Šostar. Apartman u Ninu iznajmio je i Vidoje Bulum, tajnik Poglavarstva. Od vrućine preko dana bježi u more, a na večer s obitelji najčešće šeta Zadrom. Malo dalmatinsko mjesto Krneza u Zadarskoj županiji omiljena je destinacija Ivice Lazanje, prvog čovjeka zagrebačkog obrazovanja i sporta. U svom rodnom kraju i u krugu obitelji najbolje se odmori, a posebno ga veseli igra s dvogodišnjim unukom. Tvrdi Lazanja - budućim nogometnim "asom". Dubrovački zet, Željko Uhlir, kod punice i punca ljetuje već punih 20 godina. Pročelnik Ureda za upravljanje imovinom grada u Dubrovniku je sa suprugom i sinom.

- Tek smo došli. Prijatelji nam žive na otočiću blizu Dubrovnika pa jedva čekam da ih posjetimo - rekao je Uhlir. Mislav Žagar, pročelnik Gradskog zavoda za planiranje razvoja Grada, mirni kutak pronašao je u obiteljskoj kući u Tisnom, a Krešimir Ladešić, pročelnik Gradskog ureda za opću upravu, godišnji je proveo na užarenom asfaltu metropole. Trebao mu je pravi odmor pa je ostao kod kuće, objasnio je.

Pogledajte na vecernji.hr