nema labavo

Zagrebački SDP najavio zaokret u odnosu s Možemovcima: 'Nametat ćemo svoje projekte'

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
Zagrebački SDP najavio zaokret u odnosu s Možemovcima: 'Nametat ćemo svoje projekte'
25.09.2023.
u 15:14
U proteklim mjesecima, kreirano je 36 programa koje će zagrebački SDP prezentirati i koje će nastojati gurati s koalicijskim partnerima, ali to ne znači da će se suzdržavati u kritikama
Pogledaj originalni članak

Nova predsjednica Kluba SDP-a u Gradskoj skupštini je Tanja Sokolić, objavili su u zagrebačkom ogranku stranke na jučerašnjoj konferenciji za medije, a tom su prigodom najavili i zaokret u odnosimo s koalicijskim partnerima iz Možemo!

–Neke od različitih stavova koje imamo, u odnosu na one koji su na vlasti u Zagrebu, komunicirat ćemo i javno, za razliku od onoga što smo do sada radili. Našu različitost ćemo učiniti vidljivijom. Iako smo dio vladajuće većine u Skupštini, neovisno ćemo artikulirati svoje stavove, nametati svoje projekte i aktivnosti s ciljem kvalitetnog sudjelovanja u procesu donošenja najboljih odluka za Zagrepčane. Surađivat ćemo sa svima s kojima možemo realizirati naše projekte, vodeći se stavovima i vrijednostima koje njegujemo– poručila je Sokolić pa dometnula kako, među ostalim, nisu zadovoljni razinom komunalnih usluga i organizacijom javnog prijevoza u metropoli.

>>VEZANI ČLANCI:

V.d. predsjednika gradskog SDP-a Branko Kolarić najavio je kako žele inzistirati na rješavanju problema prometnih gužvi o to gradnjom adekvatne infrastrukture i razvojem kvalitetnijeg sustava javnog prijevoza, a najavio je i kako zagrebački SDP ima velike planove za metropolu, među ostalim, ideja je graditi ju kao otvorenu i inkluzivnu te osigurati uvjete za zdravi ekonomski i gospodarski rast. Dodao je i kako je nužno da zagrebački poduzetnici osjećaju sigurnost svog poslovanja, što uključuje i stabilnost ugovora s Gradom.

–S velikim priljevom radnika iz svih krajeva svijeta, potrebno je pobliže se pozabaviti njihovom integracijom u zagrebačko društvo, za što je formuliran niz prijedloga i rješenja– kazao je Kolarić. Predsjednik središnjeg zagrebačkog Savjeta SDP-a Damir Ljutić istaknuo je kako je to tijelo definiralo šest područja za djelovanje u gradskoj politici, a riječ je o inkluzivnosti, kulturi i obrazovanju, prostoru, dobrom upravljanju, gospodarstvu i financijama.–U proteklim mjesecima, kreirano je 36 programa koje će zagrebački SDP prezentirati i koje će nastojati gurati s koalicijskim partnerima–zaključio je Ljutić. 

>>VIDEO: Goran iz Stubice napravio drveni zrakoplov koji izgleda kao igračka iz djetinjstva naših djedova i baka

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.