Obitelj na Sljeme za 100 kuna

Zagrebački SDP o žičari: Povratna karta treba biti 30 kuna, za djecu 15

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Zagreb: Renato Petek i Matej Mišić iz SDP-a govorili o sljemenskoj žičari
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Zagreb: Renato Petek i Matej Mišić iz SDP-a govorili o sljemenskoj žičari
13.02.2022.
u 11:32
- Fokus nam je na održivosti i funkcionalnosti žičare. Naša želja i prijedlog je da se Medvednica i Sljeme iskoriste i da Medvednica postane produženi dnevni boravak svima - rekao je Renato Petek
Pogledaj originalni članak

Zagrebački SDP-ovci Renato Petek i Matej Mišić danas su dali neke svoje prijedloge kako bi sljemenska žičara mogla biti dostupna i financijski pristupačna za zagrebačke rekreativce. 

Tako je Mišić rekao da bi cijena karte trebala biti takva da jedna četveročlana obitelj može posjetiti Sljeme za 100 kuna. 

- Predlažemo da cijena pojedinačne povratne karte bude 30 kuna za odrasle, a 15 za djecu i starije od 60 godina. To smatramo optimalnom cijemom,, ali predlažemo i da ZET složi i određene dodatne modele gdje bi se cijena karte spojila sa parkingom na donjoj stanici žičare. I u zimskoj sezoni sa ski-pasom da se poveže, da se kroz jednu ulaznicu može kupiti karta žičare i karta za skijanje - rekao je Mišić, dok se Petek koncentrirao na širenje sadržaja na samom Sljemenu kako bi posjetitelji imali što raditi nakon što dođu ondje. 

 

–  Fokus nam je na održivosti i funkcionalnosti žičare. Naša želja i prijedlog je da se Medvednica i Sljeme iskoriste i da Medvednica postane produženi dnevni boravak svima. Da se iskoriste svi potencijalni žičare i bude dostupna svima. Tijekom izgradnje žičare moglo se krenuti u planiranje sadržaja, no do toga nije došlo. Naš prijedlog za sljedeću sjednicu je da uputimo gradonačelniku zaključak kojim ga želimo potaknuti da Grad bude onaj koji će inicirati koordiniranje i planianje svih budućih sadržaja na Medvednici - rekao je Petek pa izložio i svoje prijedloge. 

- Tražimo sadržaj koji će biti dostupan i interesantan tijekom cijele godine, pazeći pritom na očuvanje priodne cjelovitosti, kulturnih dobara i prirodne baštine. Ono što je moguće napraviti već sad, može se krenuti s malim prostorima skijališta za djecu i početnike. Skijanje i sanjkanje tijekom ljetnih mjeseci s održivim materijalima. Potebno je otvoriti s klubovima penjačke staze. Otvoriti biciklističke staze, pješačke stijene, senzorski park. Revitalizacija Brestovca je nešto na što treba misliti, s obzirom da postoji i međupostaja. Važno je pronaći prostor i za heliodrom. Imamo žičaru koja je izgrađena kakva je, ona jest afera i jest preplaćena. Naš fokus je kako ju iskoristiti da bude dostupna svima. 

Došlo je do devastacije Sljemena, rekao je Petek. 

- Treba obnoviti staze i ponovno postaviti oznake i razviti nove sadržaje. Oni mogu biti ili komercijalni ili za školsku djecu. Kako će se razvijati, to ćemo vidjeti. Tu se mora uključiti i Vlada koja ima direktnu ingerenciju. I oni moraju mijenjati plan. S određenim izmjenama neke od aktivnosti mogu se stvoriti. Treba pronaći balans između investiranja grada i privatnih tvrtki - kazao je. 

Viktor Gotovac najavio je da će kroz tjedan dana predstaviti svoje vizije povodom novog modela otpada koji bi na snagu trebao stupiti u srpnju.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 26

DA
Daisy55
12:46 13.02.2022.

Kad je Bandić napravio sanjkalište na Cmroku i to zimi ali je granulo sunce krvi su mu se napili gospon Petek i družina. A sad bi oni sanjkalište i skijalište na Sljemenu u srpnju i kolovozu. Ovi zbilja imaju pamćenje čovječje ribice i pileći mozak. Ili misle da mi imamo pamćenje čovječje ribice i pileći mozak?

DU
Deleted user
12:08 13.02.2022.

Zar niste već dovoljno uništili grad i Holding svojim uhljebljivanjima sdp -kadrovima,jos bi sad određivali cijene karata žičare.Pa oba dva nemate dana staža u realnom sektoru,samo priča i priča.Ne daj Bože da ikad više dođete na vlast u Zagrebu!

TO
tor
17:15 13.02.2022.

svi vi čudni likovi koji bi sve badava, da vam neko drugi plača!!!!!! može karta i 5 kuna, ali tko će onda zaraditi za tekuće održavanje žičare, za otplatu kredita, za osoblje......? /o tome da ne vrijedi ni pola potrošenog novca ne govorim ovdje/ daklen nitko ne spominje ili se ne sjeća stare žičare, koliko je vožnji dnevno /radnim danom/ odradila? dvije-tri i to sa kabinama za 4 osobe , a u kabinama je bilo nekoliko ljudi. znam jer mi je kum radio tamo. gužve je bilo vikendom, subotom i nedjeljom, ali radnim danom skoro pa ništa. cijena karte vrlo povoljna. i opet kabine idu prazne. e, sada imamo megalomanski projekt, kabine za 10 osoba, samo ne znamo tko će ih puniti? bit će isto ko i nekad, radnim danom prazno, vikendom možda nešto, ovisno o cijeni prijevoza.