korisni savjeti

Zagrebački vatrogasci napravili strip i video koji vam može spasiti život ukoliko se nađete u požaru

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zagreb: U požaru stana ozlijeđene dvije osobe
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
Sedmero ljudi spašeno je iz požara koji je zahvatio stan na drugom katu zgrade u Palmotićevoj ulici u centru Zagreba
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
Zagreb: U požaru stana smrtno stradala jedna osoba
17.03.2023.
u 10:00
Uz upute vatrogasci su pripremili i kratki edukativni strip koji sadrži najbitnije informacije za snalaženje u slučaju požara.
Pogledaj originalni članak

Zagrebački vatrogasci na svojem su Facebooku objavili korisne savjete za koje se nadamo kako vam nikada neće trebati. Ipak, nije loše podijeliti ih kako bi u slučaju požara znali što činiti. Zato, u nastavku prenosimo njihovu objavu u cijelosti:

"Zatvarajte vrata! Dim ubija. Ukoliko se ikada nađete u požaru zapamtite ovo: Između vas i požara je siguran prostor bez dima? Napustite prostor. Zatvarajte vrata iza sebe jer se time sprječava širenje dima i ograničava dovod zraka. Između vas i požara je nesiguran prostor, požar i dim?

Ne prolazite kroz taj prostor! Između sebe i požara zatvarajte vrata jer se time sprječava širenje dima koji je još jednom ponavljamo opasan. I obična vrata vam mogu pomoći kao što možete vidjeti u ovom videu požara u Zagrebu gdje je jasno vidljivo da je prostorija u kojoj je bio požar potpuno zadimljena i opasna po život dok je susjedna prostorija prema kojoj su bila zatvorena vrata potpuno očuvana i sigurna."

Uz upute vatrogasci su pripremili i kratki edukativni strip koji sadrži najbitnije informacije za snalaženje u slučaju požara.

"Plakat u fizičkom obliku  možete preuzeti u svim našim Vatrogasnim postajama. I zapamtite: Zatvarajte vrata!" zaključuju iz Javne vatrogasne potrojbe Grada Zagreba.

ZAHVALILA NOVOGRADIŠKIM GASITELJIMA

Emotivna poruka djevojke koju su spasili vatrogasci: 'Nažalost, nije sve dobro prošlo'

"Jedan čiko, koji je bio pored mene dok sam ležala na pomoćnim nosilima dok mi je noga bila zaglavljena, jako jako veliki čovjek, do neba mu se zahvaljujem. Tješio me, držao za ruku i rekao sve će biti dobro. Nažalost nije, nije baš sve... moj otac je smrtno stradao, a moja mama, moj muž i ja smo ostali živi", stoji u Ajlinoj poruci novogradiškim vatrogascima.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.