Do subote

Zagrebački ZOO traži ime za mladunče crvenih pandi

mladunac
mladunac
mladunac
02.11.2011.
u 14:19
Budući da mališan još nema ime, pokrenuta je akcija u koju se mogu uključiti svi ljubitelji životinja s prijedlozima za ime mladunčeta crvenih pandi. Ocjenjivački će sud potom izabrati najbolja tri prijedloga.
Pogledaj originalni članak

Zoološki vrt grada Zagreba  do subote prikuplja prijedloge za ime ovog prelijepog muškog mladunca crvenih pandi. Mladunac koji je na svijet došao 7. srpnja već danima proviruje iz nastambe i znatiželjno istražuje svoju okolinu. Omiljene su mu aktivnosti penjanje po drveću i grickanje bambusa, otkrivaju iz Zoološkog vrta.

Budući da mališan još nema ime, pokrenuta je akcija u koju se mogu uključiti svi ljubitelji životinja s prijedlozima za ime mladunčeta crvenih pandi. Ocjenjivački će sud potom izabrati najbolja tri prijedloga.

Izbor imena ujedno će biti vrhunac obilježavanja Dana crvenih pandi planiran za subotu, najavljuju iz Maksimira. Kum razigranom crvenom mališanu bit će komičar i voditelj Ivan Šarić. On će uz ravnateljicu Zoološkog vrta grada Zagreba Davorku Maljković predlagatelju odabranog imena uručiti i prigodne darove.
Na Dan crvenih pandi posjetitelji Zoološkog vrta moći će doznati mnoštvo zanimljivih informacija o toj ugroženoj vrsti, sudjelovati u izradi ukrasa od bambusa te vidjeti čime se sve crvene pande hrane. Bit će organizirano i posvajanje crvenih pandi.
Dan crvenih pandi ove se godine u Zoološkom vrtu grada Zagreba obilježava drugi put. Inicijativa je potekla od Mreže crvene pande, međunarodne organizacije koja se bavi zaštitom te životinje u prirodi.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

AU
autoritet
15:16 02.11.2011.

Pošto je crveni, nek se zove Zoki!

DU
Deleted user
15:59 02.11.2011.

Crvena opasnost iz Zoološkog vrta! :-)))

Avatar Vucibatina
Vucibatina
21:02 04.11.2011.

Onda nek se nikak ne zove .......