Nova mjesta u gradu

Zagrepčani vole organske hamburgere, sushi, kravlji sir s tartufima i štrukle

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
Zagrepčani vole organske hamburgere, sushi, kravlji sir s tartufima i štrukle
13.01.2015.
u 13:00
Uz gastro mjesta, ali i pekarnicu za pse otvorio se i niz klubova te tematskih kafića poput Booze&Blues bara u Tkalčićevoj ulici
Pogledaj originalni članak

Restorani, trgovine, kafići, noćni klubovi, vinski barovi, pa čak i pekarnica za pse – prošle godine gotovo da nije prošao mjesec, a da u gradu nije otvoreno neko novo mjesto.

– Konstantno smo popunjeni pa se nadamo što skorijem lijepom vremenu kako bismo mogli otvoriti i terasu – priznao je Dragoljub Bozović iz Yellow Submarinea u Frankopanskoj, u kojem Zagrepčani redovito uživaju u organskim hamburgerima. Redovito je posjećen i Ginger Sushi u Masarykovoj pa su se vlasnici odlučili i na dostavu, kao i pet novih menija.

– Funkcioniramo na način da imamo već složene kutijice sa sushijem, koje zatim svatko odabire prema svojoj želji – objasnila je Adriana Dobrović iz Ginger Sushija. A upravo turisti u Zagrebu vole isprobati i tradicionalna “kajkavska” jela, pa navraćaju u La Štruk u Skalinskoj, gdje se štrukli mogu jesti od travnja.

– Različiti okusi u starinskom obliku ono je što privlači veliki broj ljudi – rekli su Igor i Sven Mladinović te Alen Markulin iz La Štruka. Kvaliteta, ali u glazbi, vodila je i Zorislava Preksaveca, koji je prije tri mjeseca otvorio Booze&Blues bar u Tkalči.

– Na putovanjima sam primjećivao kako je nekako najbolja atmosfera u američkim blues barovima, pa sam to želio prenijeti i na Zagreb – kaže Preksavec. A koncept koji se svidio Zagrepčanima jest i onaj iz Cheese Bara u Cesarčevoj.

– Ponuda je sastavljena od vrhunskih hrvatskih sireva u kombinaciji s najboljim hrvatskim vinima – rekao je Damir Tasner te dodao kako Zagrepčani najviše uživaju u kravljem siru s tartufima te u siru iz pepela.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.