gljive u tanjuru

Zaprešićke bukovače najbolji izbor nakon obilne blagdanske trpeze

Foto: Rajko Polić
kovač (1)
Foto: Rajko Polić
kovač (1)
Foto: Rajko Polić
kovač (1)
Foto: Rajko Polić
kovač (1)
Foto: Rajko Polić
kovač (1)
03.01.2013.
u 20:35
– Gljive su pravi hrvatski proizvod. Prije su se vreće zasijanog supstrata uglavnom uvozile. Odlične su rodnosti, kakvoće i zdravlja, kažu Kovači
Pogledaj originalni članak

Nerijetki su poslije obilata blagdanskog objeda smišljali kako bi svoj organizam što prije vratili u normalu nekim laganim jelom.

Na meti su bile i mlade i svježe zaprešićke bukovače, koje Sunčica Kovač svakodnevno bere na svojim nasadima. I sama je sa suprugom Srećkom, u nedostatku posla prošle godine kao gljiva "nikla" u poduzetničkim vodama. I nisu se prevarili.

– Gljive su pravi hrvatski proizvod. Prije su se vreće zasijanog supstrata uglavnom uvozile. Odlične su rodnosti, kakvoće i zdravlja – kažu Kovači.

Zaprešićke gljive uzgajaju se i beru i u Slavoniji, Međimurju i još ponegdje.

Kilogram bukovača na tržnici stoji 30 kuna, a potrošačima su manje poznate. No, kao namirnica upotrebljive su za sve vrste jela, od pohanja do variva, gulaša i salata.

>>Zaprešićki gljivari zadovoljni berbom

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.