kreativni učenici

Zaprešićki srednjoškolci u ozračju Velikog tjedna

Foto: Rajko Polić
Sajam,Zaprešić (1)
Foto: Rajko Polić
Sajam,Zaprešić (1)
Foto: Rajko Polić
Sajam,Zaprešić (1)
Foto: Rajko Polić
Sajam,Zaprešić (1)
03.04.2012.
u 21:55
Učenici su izrađivali suvenire i ukrasne predmete koji se prigodno prodaju u humanitarne svrhe
Pogledaj originalni članak

Zaprešićki srednjoškolski centar Ban Josip Jelačić značajno se svojim humanitarnim i volonterskim aktivnostima približava evropskim standardima. Jedna od njih su i praktične radionice suvenira i ukrasnih predmeta koji se prigodno prodaju u humanitarne svrhe.

Takav je bio i ovogodišnji uskrsni sajam na kojem su gimnazijalci, budući turistički, računalni i ekonomski tehničari, prodavači, frizeri, kuhari i konobari sve svoje lijepe i dotjerane radove uz pomoć profesora voditelja u hipu prodali.

– To je zapravo projekt cjelogodišnje aktivnosti u svrhu suživota s prirodom, poticanja volonterstva, brušenja praktičnih vještina i na kraju humanoga odnosa prema drugim ljudima – kaže voditeljica, prof. engleskog jezika Ankica Šarića, kojoj pomažu profesorice Zdravka Kramarić, Zvonimira Špoljar, Ivana Tomić, Zagorka Gligora-Zeman majka Svjetlana Kovačec i drugi.

Zarađenim se novcem podmire troškovi materijala, a glavnina ide humanitarno Dječjem domu u Laduču s kojim se prakticiraju susreti i druženja tijekom cijele godine.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.