Mali Green Oktober

Zapuštenom kompleksu Cibone želimo vratiti sjaj iz slavnih dana

Zapuštenom kompleksu Cibone želimo vratiti sjaj iz slavnih dana
28.10.2022.
u 17:16
Danas su u planu radionice za klince i svirka benda Brain Holidays, u nedjelju je pivska utrka, dok navečer nastupaju The Dudes i gošća iznenađenja, a program će završiti u ponedjeljak Silent Halloween Partyjem
Pogledaj originalni članak

Nekoć je bila ponos metropole. Cibona, ljepotica visoka 92 metra, pripadajući trg i košarkaška dvorana sagrađeni su 1987. uoči Univerzijade i dugo su bili jedan od najljepših gradskih prostora. Trideset i kusur godina poslije kompleks je derutan, prljav i zapušten. Plato i unutarnje stube izgledaju kao da su ih posljednji put čistili još za Univerzijade, sve miriše na otpad i ljudski urin, no to bi se, izgleda, moglo promijeniti.

Idealna lokacija

Ana Rosandić Rosa i Sanja Pandurić, dvojac koji je oživio prostor staroga kupališta na Savi ispod Hendrixova mosta, sada to čine i na platou ispred dvorane Košarkaškog kluba Cibona. U četvrtak je ondje otvoren Mali Green Oktober, petodnevno događanje kojim na Cibonu nastoje privući ljubitelje dobre glazbe, druženja i finih craft piva domaće proizvodnje.

– Naša je misija od staroga napraviti novo, primjenjivo i korisno. Green River Festival cijela je ljeta privlačio sve uzraste na Savu. A kako je rijeka najesen postala ćudljiva, odlučili smo se preseliti – govori Sanja Pandurić. Cibonu su, dodaje, izabrale zbog sjajne lokacije, ali i slavne prošlosti.

– Hitno joj je potreban makeover. Cibona nezasluženo slovi kao slijepo crijevo grada, a zapravo je riječ o arhitektonski čudesnom prostoru, idealnom za sportske i kulturne manifestacije – ističe te dodaje kako nije isključeno da će se ovdje različiti programi održavati i u budućnosti.

Mali Green Oktober pokrenule su u suradnji s Muzejom Dražena Petrovića i Košarkaškim klubom Cibona kako bi se odala počast legendarnom Amadeusu.

Tulum za Noć vještica

Danas su u planu radionice za klince i svirka benda Brain Holidays, u nedjelju je pivska utrka, dok navečer nastupaju The Dudes i gošća iznenađenja, a program će završiti u ponedjeljak Silent Halloween Partyjem. Ljubitelji napitka od hmelja mogu uživati u iznenađenjima iz četiri vrsne male hrvatske craft pivovare: zagrebačke Primarius i Lokalna, zadarske Brlog zadružna pivovara te karlovačke Podrum.

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Zagreb: Mali Green October festival na Trgu Dražena Petrovića

– Prva asocijacija na Cibonu mi je Dražen Petrović čije smo majstorije gledali kao klinci – kaže Ivan Milašin iz pivovare Podrum koja spravlja pivo inspirirano tradicijom obitelji Frankopan. A Dražen Petrović na Mali Oktober privukao je i veselu ekipicu Atenjanki.

– Znamo da je Cibona s Draženom u našem gradu osvojila titulu prvaka Europe. A i pivo nam se sviđa – rekle su nam Atenjanke Helena i Fenia.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

ZP
zeljko.posaric.9
00:54 30.10.2022.

Kolka je cijena pive? Naj veći problem takvih okupljanja ja da su cijene par puta napuhane pa nema nikog. Već viđeno na pizza festivalu, burger festivalu......