Zaštita prirode

Zeleni prsten slavi 15. rođendan multimedijalnom izložbom i fotosafarijem

Foto: Zeleni prsten
Foto: Zeleni prsten
28.11.2023.
u 06:48
Multimedijalna izložba Diverterra otvorena je u područnoj školi Strmec , pokriva teme zaštite prirode i okoliša s fokusom na jednu od najvećih ugroza – klimatske promjene, a može se besplatno razgledati do 4. prosinca
Pogledaj originalni članak

Javna ustanova Zeleni prsten Zagrebačke županije započela je obilježavanje 15 godina rada, u nedjelju 26. studenog, foto safarijem "Močvara puna života" a danas je otvorena multimedijalna interaktivna izložba Diverterra. Mnoštvom različitih događanja cilj je pokazati opseg i različitost djelokruga Javne ustanove, kao i zaštićena područja. 

Ekskluzivni foto safari "Močvara puna života" održan je u najvrjednijem zaštićenom području, Crnoj mlaki koja je zaštićena kao Posebni ornitološki rezervat, Natura je područje a i jedno je od svega 5 Ramsarskih područja u RH. Okružena raskošnom šumom te obrasla trskom i vodenim biljem Crna mlaka predstavlja raj za ptice koji se prostire na 640 ha. Najzanimljivija je u vrijeme jesenske selidbe ptica kada se može vidjeti i više od 20 000 ptica.

Jučer, 27. studenog u područnoj školi Strmec, otvorili smo u suradnji s Ministarstvom gospodarstva i održivog razvoja,  multimedijalnu izložbu Diverterra. Diverterra pokriva teme zaštite prirode i okoliša s fokusom na jednu od najvećih ugroza – klimatske promjene. Kroz izložbu vode animirani likovi odnosno sedam životinja (avatara): jež, morska kornjača, vidra, ris, dinarski voluhar, medvjed i pčela.

Osim putem tableta, djeca o važnosti zaštite prirode i okoliša uče na radionicama kroz igru – slaganjem puzzli i bojanjem bojanki, a edukatori ih uče da razmišljaju o ciklusima u prirodi na primjeru hotela za kukce. Tako su tu osmišljena različita didaktička pomagala (bojanka, puzzle, „hotel“ za kukce) koja djeci dodatno približavaju sadržaj.

Izložba će biti dostupna za razgled grupnih i individualnih posjetitelja od ponedjeljka 27. studenog do ponedjeljka 4. prosinca 2023. godine. Izložba se obilazi u malim grupama i neophodna je najava. Tijekom vikenda grupe će biti vođene s početkom u 10h, 11:30h i 13 sati. Prijave se primaju na e-mail: darko.slukan@zeleni-prsten.hr do četvrtka 30 studenog. Ulaz na izložbu je besplatan.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.