pivnica medvedgrad

Želite omiljeno pivo odmah? Uz mikropivovaru napravite ga doma!

Mikropivovara Medvedgrad
Mikropivovara Medvedgrad
Mikropivovara Medvedgrad
Mikropivovara Medvedgrad
Mikropivovara Medvedgrad
13.03.2014.
u 11:28
Uz 20. obljetnicu pivnica i pivovara Medvedgrad predstavila je tamni i svijetli ale, vrste piva kakvih još nema u domaćoj proizvodnji, te mikropivovaru, postrojenje za proizvodnju piva kod kuće. Cijena je te kućne pivovare kapaciteta 50 do 100 litara je 20-40.000 kuna
Pogledaj originalni članak

U povodu 20. godišnjice postojanja zagrebačka pivovara Medvedgrad predstavila je dvije nove vrste piva i mikropivovaru vlastite proizvodnje.

Nova piva su, za razliku od dosadašnje proizvodnje koja se sastojala većinom od lagera, tamni i svijetli ale, što je novost kod hrvatskih proizvođača piva.

– Ovim pivima nastavljamo englesku i belgijsku tradiciju pivarstva. Piva Ale imaju mali udio ugljikova dioksida, kraće fermentiraju, imaju bogatiji okus i više aroma i piju se na temperaturi od desetak Celzijevih stupnjeva – objasnio je Božo Kostančar, voditelj proizvodnje piva.

Osim novih piva u Medvedgradu su proizveli i mikropivovaru kapaciteta 50 ili 100 litara, namijenjenu ljubiteljima piva koji sami žele stvoriti svoje piće.

– Ima jako puno ljudi u Hrvatskoj koji sami rade pivo u kadama, hlade ga, nemaju opreme. U zadnje vrijeme je bum takvih malih pivovara u svijetu, ali su one nedostupne našim ljudima jer su izuzetno skupe – objasnio je razloge proizvodnje kućne pivovare Ivo Nauković, direktor Medvedgrada.

Prva proizvedena kućna pivovara već odlazi u Češku, s čijim institutom za pivo Medvedgrad surađuje od samih početaka. Cijena kućne pivovare bit će od 20 do 40.000 kuna, a recepte, obuku i sastojke kupcima će omogućiti sama pivovara.

Kako bi što bolje predstavili svoje nove proizvode, od 14. do 17. ožujka u pivnici u Samoborskoj, a 17. ožujka i u onoj u Ilici, bit će dani otvorenih vrata na kojima će posjetitelji moći razgledati postrojenja, degustirati nova piva i osvojiti bogate nagrade.

IMA SVAČEGA

Poznati zagrebački ugostitelj podijelio šokantne priče s posla: Konobar je pošmrkao Cedevitu, a kad je shvatio...

Na kraju, Vrabec ipak ističe kako je "su to bili zaista individualni slučajevi koje smo riješili odnosno nije se dogodilo da smo promijenili cijelu ekipu nego je to uvijek bio taj zadnji član tima koji nam fali (i dalje). Ostatak ekipe radi odličan posao i stvarno sam ponosan na njih nakon svega što smo prošli, pogotovo u prosincu koji je bio udarni mjesec. U trenucima moram priznati da sam skoro bio spreman odustati, ali sam prespavao i drugi dan sam skupio energiju da nastavim" zaključuje.

LEGENDARNA HRVATICA

Evo gdje je danas i što radi heroina koja je ispisala hrvatsku povijest pa potom teško oboljela

Boroš je prije 21 godinu nakratko prekinula kinesku prevlast, osvojivši na Svjetskom prvenstvu u Parizu 2003. brončanu medalju u pojedinačnoj konkurenciji. Dotad je već prošlo 10 godina od posljednjeg prisustva Europljanki na pobjedničkom postolju (Rumunjka Otilia Badescu bila je treća 1993.), ali Tamarin uspjeh iz pariškog Bercyja nije ponovila, kamoli ga nadmašila, ijedna druga djevojka iz Europe ili s ostalih kontinenata.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

2X
2Xgeneral
15:10 13.03.2014.

Naručite si iz Australije i Amerike mini pivovare sa gotovim receptima i zapakiranim sastojcima!!! Čista kuharica, a dosta jeftinije!!

NA
navijala
22:17 12.12.2014.

Imas adresu od tih pivovara???