Prije gotovo tri desetljeća imali su pet krava i počeli su proizvoditi sir koji su baka i mama radile u kuhinji.
A danas na svojoj farmi u Vrbovcu imaju pedesetak krava koje uzgajaju za proizvodnju sira po tradicionalnoj recepturi. Obitelj Šmida, naime, 2. travnja u 9.30 sati predstavit će svoj OPG na tržnici Dolac gdje će se od četvrtka prvi put prodavati njihov Zagrebački sirek.
Svoje proizvode obitelj Šmida svakodnevno prodaje na tržnicama Utrina i Dubrava, a svima koji naruče dostavljaju i na kućnu adresu. Dnevno proizvode oko 800 litara mlijeka, od čega dio isporučuju mljekari, a dio prerađuju u vlastitoj mini sirani.
Osim zagrebačkog friškog kravljeg sira "ZG sireka", proizvode i kiselo vrhnje, polutvrde sireve, domaći putar, ali i sireve s raznim začinima poput vlasca ili paprike.
Najvise mi se svidja ime "Zagrebacki sirek"..kak je to lepo cut...zelim obitelji Shmida i dalje puno uspjeha...