NOVI SNIJEG

Zimska služba i vatrogasci u županiji spremni za nevrijeme

Foto: Luka Stanzl/Pixsell
Zimska služba i vatrogasci u županiji spremni za nevrijeme
04.02.2015.
u 11:00
Osigurana su rezevna vozila i dovoljne količine soli za najavljeno pogoršanje vremena.
Pogledaj originalni članak

Sve nadležne službe u Zagrebačkoj županiji u stanju su pripravnosti zbog najavljenog nevremena. Zaključak je to sastanka kojeg je održao Stožer zaštite i spašavanja Zagrebačke županije kako bi dogovorio djelovanje u razdoblju od danas pa sve do početka idućeg tjedna za kada je najavljeno naglo pogoršanje vremena te velike količine snijega.

- Na snazi je treći stupanj pripravnosti, a preventivno posipanje cesta već je napravljeno - rekao je Ivan Mikulčić iz Županijske uprave za ceste Zagrebačke županije. Osigurana su i rezervna vozila te dovoljne količine soli.

 

Također, u stanju pripravnosti su i sve vatrogasne službe Zagrebačke županije čiji je zapovijednik Josip Novosel istaknuo kako su vatrogasci iz Ivanić Grada već intervenirali u Popovači gdje je došlo do slijetanja autobusa s ceste. Do prvih je problema već došlo i na Plešivici gdje se u subotu aktiviralo klizište.

 

Spremna je i Državna uprava za zaštitu i spašavanje, a Hrvatske vode koje redovito rade na održavanju nasipa ne očekuju poplave. Službe mole i građane da prate vremensku prognozu i čiste snijeg ispred svojih kuća.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.