ŽIVOTINJE

Zlostavljani rotvajler udomljen na Trešnjevci

21.01.2002.
u 00:00
* Cezar će spavati u sobi devetogodišnje Irene, a u dvorištu će mu društvo praviti mješanac Floki
Pogledaj originalni članak

Pretučeni rotvajler, kojega su na poziv građana prije desetak dana u Resniku pronašli djelatnici Veterinarskoga higijenskog servisa, sretno je udomljen na Trešnjevci. Iz Klinike Veterinarske stanice grada Zagreba, gdje su nesretnom psu spasili život, u nedjelju ga je udomio Robert Sovulj sa devetogodišnjom kćeri Irenom.

- Oduševljeni smo psom. Moja supruga Jasminka uvijek je željela takva psa, a kad smo u Večernjaku pročitali da je tu plemenitu životinju netko zlostavljao, nismo ni na trenutak dvojili hoćemo li je uzeti. Na Trešnjevci imamo dvorište u kojem će Cezar trčkarati po cijeli dan, a imat će i društvo - trogodišnjeg mješanca pitbulla Flokija - kojega sam udomio dok je još bio beba - priča oduševljeni R. Sovulj koji je s volonterkom akcije "Spasimo pse iz šinteraja" Ivanom Tomaš jučer potpisao i ugovor o udomljenju i brizi za Cezara.

Prijateljstvo devetogodišnje Irene i mladog rotvajlera sklopljeno je na prvi pogled. Unatoč traumama koje je preživio od bivšeg vlasnika, kojemu nitko, čini se, nije ušao u trag, miroljubivo je njuškao sve prisutne, a od Irene se nije odvajao. I spavat će u njezinoj sobi, stidljivo nam je povjerila, a veterinari iz Klinike, oduševljeni njegovim brzim oporavkom, kažu kako psa još samo danas čeka terapija.

- Kad je došao u našu kliniku, psu je glava bila natečena poput nogometne lopte. Napuknula mu je i kost u glavi. No, iz dana u dan bilo mu je sve bolje i, što je nevjerojatno, i dalje je pun povjerenja u ljude - veli dr. vet. med. Alma Marukić-Čalić koja se i dan i noć brinula o njemu.

- Kad sam ga vidio, nisam vjerovao da će dočekati sljedeći dan - kazao je pak mr. Damir Nejedli, voditelj Veterinarskoga higijenskog servisa, presretan što je priča o zlostavljanu psu ipak dobila sretan završetak.

- Brinut ćemo se o njemu dobro i voljeti ga - obećao je Robert Sovulj, uvjeren kako će i Cezar voljeti njih.

J. Rak Šajn

Pogledajte na vecernji.hr