Nove linije

Zrakoplovom iz Zagreba do Praga, Milana, Lisabona, Sankt Peterburga ali i Brača

Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
Zračna luka Zagreb
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
Pleso zračna luka
01.04.2016.
u 09:30
Za ožujak 2017. predviđeno je preseljenje Međunarodne zračne luke Zagreb na novi putnički terminal koji se gradi
Pogledaj originalni članak

Iz Zagrebačke zračne luke od svibnja će se zrakoplovom Croatia Airlinesa letjeti do Praga, Milana i Lisabona, a od linija i do  Sankt Peterburga i otoka Brača. Od sredine lipnja u Zračnoj luci očekuju i uspostavu izravnog leta na liniji Zagreb – Toronto, a tijekom ljetne turističke sezone povećat će se i broj letova prema Varšavi, Dohi, za Bruxelles i Tel Aviv.

Ljetne letove najavili su danas iz Međunarodne zračne luke Zagreb najavivši tijekom 2017.  povećanje broja kompanija i destinacija.

– U protekle dvije godine u Zagreb je došlo 7 novih zrakoplovnih kompanija, čime se povećala konkurencija i poboljšala ponuda letova prema novim destinacijama, ali i povećala frekvencija letova prema već postojećim destinacijama. Sve su to razlozi zbog kojih MZLZ s optimizmom ulazi u ljetni red letenja koji će, sudeći prema trenutačnim najavama, obilježiti dolazak novih aviokompanija i otvaranje novih ruta te povećanje broja frekvencija i broja sjedala na već postojećim rutama, što će zasigurno rezultirati nastavkom rasta prometa – kazali su iz tvrtke.

Tako će tijekom ljetne sezone Croatia Airlines otvoriti četiri nove linije u svojoj ponudi izravno iz Zagreba: od svibnja Prag četiri puta tjedno te Milano i Lisabon tri puta tjedno. Od lipnja izravna linija Zagreb – Sankt Peterburg s frekvencijom dva puta tjedno. Naš nacionalni prijevoznik će tijekom ljetnog reda letenja uvesti dodatnu tjednu liniju za otok Brač.

– Efektu rasta također će pridonijeti i kompanije koje su povećale broj frekvencija: LOT na letu Zagreb – Varšava, uvođenjem 7 letova tjedno tijekom ljetne špice i Qatar Airwaysa, povećanjem frekvencija za Dohu na 10 puta tjedno. Svoje kapacitete broja sjedala povećali su KLM-a na letu za Amsterdam i Air Francea na letu za Pariz – dodali su iz tvrtke istaknuvši i da sredinom lipnja očekuju ponovnu uspostavu izravnog leta na liniji Zagreb – Toronto zrakoplovnog prijevoznika Air Transat. 

Korean Air također će će nastaviti svoje redovite charter letove, a Norwegian Air započeo je ove godine ranije svoje izravne letove za Kopenhagen. Brussels Airlines povezivat će Zagreb i Bruxelles 5 puta tjedno tijekom cijele sezone, Czech Airlines započinje u travnju s letovima za Prag, 4 puta tjedno u sezoni, a El Al izravno će letjeti iz Zagreba za Tel Aviv 2 puta tjedno u sezoni. 

Podsjetimo i da je za ožujak 2017. predviđeno preseljenje Međunarodne zračne luke Zagreb na novi putnički terminal koji se gradi. 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

TO
tovaravot
10:05 01.04.2016.

a da malo pogledaju "puteve emigracije" pa uvedu pokoju direktnu liniju u tim smjerovima? :)