Kolumna

Žrtva mobbinga za utjehu primala 15.000 kn mjesečno

Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
Žrtva mobbinga za utjehu primala 15.000 kn mjesečno
20.08.2013.
u 12:00
Sva je sreća da Bulića nisu ignorirali na blagajni HTZ-a, gdje je zaključno sa srpnjem primao 15.000 kuna savjetničke plaće
Pogledaj originalni članak

Dobro plaćeno klasično ignoriranje
Žrtva mobbinga za utjehu primala 15.000 kn mjesečno


Niko Bulić, bivši šef HTZ-a, objasnio je razloge svog čestog izbivanja s posla. Bulić je od listopada 2012. do ovog kolovoza izostao 140 radnih dana, pri čemu je naizmjence koristio 46 dana godišnjeg, 79 dana bolovanja i 15 slobodnih dana. Bulić tvrdi da bolovanje uzima kada mu se ukoče leđa, što mu se ponovno dogodilo istekom godišnjeg 6. kolovoza, ali ga dodatno boli što je “izložen klasičnom ignoriranju i mobbingu”. Sva je sreća da ga nisu ignorirali na blagajni HTZ-a, gdje je mobingirani Bulić zaključno sa srpnjem primao 15.000 kuna savjetničke plaće.

Lažni seljak
Pokrovac bi radije bio političar nego limar


Tomislav Pokrovac, nezaobilazni lik seljačkih prosvjeda, niti je poljoprivrednik niti je regularni predsjednik Sindikata hrvatskih seljaka kojeg nema upisanog u službenom registru, piše Poslovni. Obrtnik je – limar, a skromno Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo vodi supruga koja je za 2012. dobila potporu od samo 1009 kuna! Od toga se doista ne može živjeti pa ne iznenađuje što se Pokrovac svake godine gura pred traktore i kamere te sanja političku karijeru.


Zastupničke muke
Jadranki Kosor godišnji odmor prekratko traje


Jadranka Kosor, bivša premijerka, posljednjeg dana ljetovanja u Bolu na Braču požalila se Jutarnjem da se nije odmorila jer joj odmor “prekratko traje”. Samo dva mjeseca, kao i ostalim saborskim zastupnicima.


Paradoksi zapošljavanja
Grčić traži stručnjake, a država odbija prestručne


Branko Grčić, ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije, jada se da nema kvalificiranih ljudi koje bi zaposlio na izradi projekata, odnosno da ih nedostaje čak 230. Istovremeno, Ante Bekavac, magistar ekonomije iz Splita, ima 28 godina i već dvije godine bezuspješno traži posao, makar “volonterski” za 1600 kuna. Ne bi to bilo toliko čudno da Bekavac nije kvalificirani voditelj za izradu projekata iz EU fondova. Slobodna piše da je na natječaju državnog Hidrografskog zavoda za kontrolora napretka projekata EU odbijen kao “prestručan”, iz Županije mu nisu ni odgovorili, Grad Split nema ni ured koji se bavi fondovima, a ministar i dalje traži neke podobnije stručnjake.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.