Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Komedija Mire Gavrana

Mirjana Karanović u Beogradu režira "Sve o ženama" uz glazbu The Frajla

Duško Marušić/PIXSELL
15.03.2022.
u 09:12

Najizvođeniji dramski tekst Mire Gavrana stiže i u Srbiju gdje će premijerno biti izveden u Kulturnom centru Vlade Divljana

Komedija Mire Gavrana "Sve o ženama" dobro je poznata hrvatskoj kazališnoj publici, a sada prvi put osvaja i Srbiju. Premijerno će biti izvedena u utorak 15. ožujka u Beogradu, u režiji glumačke dive Mirjane Karanović. Uloge tumače popularne srpske glumice Nina Grahovac, Jovana Petronijević i Mariana Aranđelović. Originalnu muziku su komponirale The Frajle. Premijera će se održati u Kulturnom centru Vlada Divljana, a produkciju potpisuje Pozorišna produkcija općine Krupanj.

Riječ je o najizvođenijem Gavranovu teatarskom tekstu koji je u protekle 22 godine imao više od pedeset premijera diljem svijeta. "Sve o ženama" komedija je praizvedena 2000. godine u zagrebačkom Epilog teatru, kada je jedna od glumica u njoj bila i Mladena Gavran. Upravo ona je 2018. godine režirala novu hrvatsku verziju ovog popularnog djela u kojem se Gavran bavi različitim ženskim karakterima, ali i sudbinama, i to u sklopu Gavran teatra. U toj novoj verziji uloge tumače: Lana Gojak, Kristina Krepela te u alternaciji Mirela Videk Hranjec i Katarina Arbanas. A sutra, a nakon premijera na četiri kontinenta od Buenos Airesa, Rio de Janeira i New Yorka, preko Pariza i Praga, do Krakova, Bukurešta i Ljubljane, Gavranove "Žene" konačno stižu i u Beograd.

Komentara 1

Avatar Mudlin
Mudlin
14:02 15.03.2022.

Trofazni komunalni otpad od ovog sredstva za davljenje civilizacije sa zapadnim turčinima i turčinkama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije