Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Simbioza umjetnosti i odmora

Ovaj moderan hotel u Beču savršen je spoj tradicije i urbanosti, a za moćan vizual zadužena je mlada zagrebačka umjetnica

Foto: Amauris
1/14
06.05.2024.
u 14:31

Šarmantni Beč. Austrijska prijestolnica, udaljena samo oko 360 kilometara od Zagreba, uvijek je dobra ideja za vikend izlet ili nešto duži godišnji odmor. Bajkovite lokacije poput dvorca Schönbrunn ili katedrale svetog Stjepana…

No ovaj je grad bogate povijesti i arhitekture ujedno i gastronomska oaza, a svoje najljepše ruho poprima kada se zazeleni i temperature porastu pa se može uživati i u dugim šetnjama, ali i opustiti se na pitoresknim lokacijama, terasama restorana i barova kojih je Beč prepun.

Ako vam ovaj uvod nije dovoljna pozivnica da isplanirate putovanje, u samom centru grada skriva se destinacija za sve ljubitelje opuštanja – Amauris, šarmantni hotel s pet zvjezdica koji se nalazi u neposrednoj blizini Bečke opere na Ringstrasse bulevaru. Nazvan po elegantnom leptiru kojeg krase crno-bijele linije na krilima, u hotelu kroz brojne segmente može se jasno vidjeti važnost koncepta umjetnosti koji se savršeno uklapa u interijer – impresivno stubište, povijesno dizalo, raskošna štukatura i pročelje koji daju dašak luksuza, ali i savršen spoj sadašnjosti i prošlosti.

Mjesto gdje se spajaju tradicija i suvremenost

Baš kao što mu ime govori, hotel Amauris jedinstven je spoj koji u svakom kutku prostora progovara svoj slogan “istražite ljepotu”. Hotel je smješten na povijesnoj lokaciji izgrađenoj 1860. godine prema projektu austrijskih arhitekata Wilhelma von Flatticha i Carla Schumanna. Duga povijest austrijske prijestolnice uz moderan dizajn, koji je pažljivo uklopljen u koncept hotela – kvalitetni materijali poput prirodnih furnira, patiniranog mesinga te sedam vrsta prirodnih mramora.

Privatna galerija

Osim skladnog interijera, Amauris je i svojevrsna galerija koja posjetiteljima pruža potpuno novo iskustvo boravka u hotelu. Izložbe slika potječu iz zbirke umjetnina vlasnika koja je rasla i nadopunjavala se generacijama, a u bogatu kolekciju uključena su imena poput Emila Jakoba Schindlera, najpoznatijeg austrijski pejzažista s kraja 19. stoljeća, Carla Molla, inače prijatelja Gustava Klimta i osnivača Bečke secesije. Također, posjetitelji mogu vidjeti djela najpoznatije austrijske slikarice pejzaža i mrtve prirode Ogle Wisinger, a poseban fokus stavljen je na djela Alexandera Rothauga, koji je u Amaurisu predstavljen kao ni na jednoj drugoj lokaciji.

Djelo mlade hrvatske umjetnice

Možemo zaključiti kako umjetnost igra važnu ulogu u uređenju hotela, a svoj doprinos i originalnost dala je i mlada hrvatska umjetnica Klara Rusa, koja je zaslužna za umjetnički rad upečatljivog naziva Hubirds (hibrid čovjeka i ptice) koji se nalazi neposredno uz lift hotela. Priča ide ovako: čovjek čeka lift u prizemlju hotela. Nakon nekog vremena čekanja, ipak se odluči krenuti stubama – malo trči, zatim skače, i na kraju, počinje letjeti. Ovo neobično stubište, koje ljudi rijetko koriste, tjera ih da se pretvore u Hubirdove. Što se osoba više penje, to njezino tijelo postaje veće i sve je više prekriveno perjem, a do zadnjeg, sedmoga kata, pretvara se u Hubirds, kako bi poletjela i krenula u nove avanture.

Sadržaj nastao u suradnji s Amauris hotelom.

 

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?