Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Sindrom nervoznih crijeva više pogađa žene!

Foto: Shutterstock
1/3
19.10.2023.
u 11:00

IBS je kompleksan poremećaj probavnog sustava koji može uzrokovati različite simptome, uključujući promjene u frekvenciji i obliku stolice, nadutost, grčeve i nelagodu u trbuhu. Ovaj poremećaj često može biti frustrirajući i utjecati na kvalitetu života pojedinca.

Kada se javlja sindrom nervoznih crijeva?

Iako točan uzrok IBS-a u potpunosti nije jasan, smatra se da su faktori kao što su stres, genetika, hormonalne promjene i neravnoteža crijevne flore uključeni u njegovu pojavu.

Jedan od ključnih čimbenika kod tegoba IBS-a je održavanje zdrave ravnoteže crijevne flore. Crijevna mikroflora je složena zajednica mikroorganizama koja naseljava naš probavni sustav i ima ključnu ulogu u probavi hrane, apsorpciji hranljivih tvari i održavanju zdravlja probavnog sustava. Kada dođe do neravnoteže ili disbioze u crijevnoj flori, mogu se javiti simptomi IBS-a.

Zašto su žene više pogođene sindromom nervoznih crijeva?

Važno je napomenuti da su žene češće pogođene sindromom nervoznih crijeva i da imaju veću predispoziciju za razvoj ovog poremećaja. Hormonalne promjene tijekom menstrualnog ciklusa mogu utjecati na funkcioniranje probavnog sustava a stres i emocionalni faktori također mogu imati značajan utjecaj.

Zbog toga je još važnije da žene koje pate od sindroma IBS-a pronađu prirodna rješenja kako bi ublažile simptome i povratile ravnotežu u svom probavnom sustavu.

Mogu li nam probiotici pomoći?

Probiotici su korisni mikroorganizmi koji se prirodno nalaze u našem probavnom sustavu, a unosom odgovarajućih suplemenata možemo pomoći u obnavljanju i održavanju zdravlja crijevne mikroflore. Jedan od najvažnijih bakterijskih sojeva kod tegoba IBS-a je Lactobacillus plantarum 299v, koji je ključni sastojak Flobian® kapsula.

Lactobacillus plantarum 299v je bakterijski soj koji je pokazao izuzetnu učinkovitost u ublažavanju simptoma IBS-a, uključujući nadutost, grčeve i promjene u stolici što je dokazano brojnim kliničkim studijama. Studije su pokazale da ovaj probiotik ima sposobnost održavanja ravnoteže crijevne mikroflore, smanjuje upale u probavnom sustavu i poboljšava opće stanje probavnog sustava. Flobian® je dodatka prehrani formuliran upravo s ciljem pružanja optimalne doze Lactobacillus plantarum 299v - 20 milijardi CFU (jedinica formiranja kolonija) u 1 kapsuli, što osigurava učinkovitost i dugotrajno olakšanje.

Dodatnu kvalitetu proizvoda garantira Probiotic Excellence Center, znanstveno istraživački centar koji za cilj ima pratiti kvalitetu, učinkovitost bakterijskih sojeva, istraživati nove sojeve i kombinacije.

Vratite ravnotežu u svoj probavni sustav uz pomoć Flobian® kapsula. Posjetite www.probiotic.hr i saznajte više o ovom prirodnom rješenju koje pruža dugoročno olakšanje.

Naše proizvode možete pronaći u svim ljekarnama ili specijaliziranim prodavaonicama, kao i na web shopu www.abela.hr. Više informacija potražite na www.probiotic.hr.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije