Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Kako se uspješno izboriti sa sindromom nervoznih crijeva i poboljšati kvalitetu života?

Flobian
20.03.2024.
u 16:26

Jeste li ikada doživjeli neočekivane probavne smetnje poput nadutosti, grčeva ili promjena u stolici? Ako jeste, možda ste se susreli sa sindromom iritabilnog crijeva (IBS), jednim od najčešćih problema s probavom koji utječe na milijune ljudi diljem svijeta. Od neugodnih grčeva do promjena u stolici, ovaj sindrom može biti izazov za svakodnevni život. No, ne gubite nadu - postoje načini kako se suočiti s IBS-om i poboljšati kvalitetu života.

IBS ili sindrom nervoznih crijeva

Sindrom iritabilnog crijeva (IBS) može se definirati kao kompleksni poremećaj probavnog sustava koji može uzrokovati niz različitih simptoma, uključujući promjene u frekvenciji i obliku stolice, nadutost, grčeve i nelagodu u trbuhu. Navedeno stanje može biti frustrirajuće za mnoge pojedince te imati značajan utjecaj na smanjenje kvalitete života. Točan uzrok IBS-a nije potpuno razjašnjen, smatra se da su različiti faktori uključeni u njegovu pojavu. Stres, genetika, hormonalne promjene i neravnoteža crijevne flore samo su neki od potencijalnih čimbenika koji mogu doprinijeti razvoju ovog stanja. Jedan od ključnih aspekata vezanih uz tegobe IBS-a je održavanje zdrave ravnoteže crijevne flore. Crijevna mikroflora čini složenu zajednicu mikroorganizama koja naseljava naš probavni sustav. Ova mikroflora ima ključnu ulogu u probavi hrane, apsorpciji hranjivih tvari te održavanju zdravlja probavnog sustava. Kada dođe do neravnoteže ili disbioze u crijevnoj flori, mogu se javiti simptomi IBS-a.

Podjela SIC-a (sindrom iritabilnih crijeva)

Sindrom iritabilnog crijeva (SIC) je uobičajeni gastrointestinalni poremećaj koji se često manifestira kao kombinacija simptoma poput abdominalne boli, nadutosti te promjena u konzistenciji stolice i učestalosti stolice.

Prema IV Rimskim kriterijima, postoje 4 kategorije SIC-a. To su:

  1. SIC s konstipacijom (SIC-C)

  2. SIC s proljevom (SIC-D)

  3. Miješani SIC (SIC-M)

  4. Neodređeni SIC (SIC-U)

Probiotici i borba protiv IBS

Navedeno stanje zahtijeva individualni pristup kako bi se odabrala adekvatna terapija. Važno je educirati pacijente o prepoznavanju čimbenika koji mogu pogoršati njihovo stanje, poput prehrambenih navika i stresa, te prilagoditi terapiju prema njihovim potrebama.

Tu probiotici ulaze u igru, preuzimajući inicijativu u borbi protiv sindroma nervoznih crijeva. Probiotici su korisni mikroorganizmi koji su prirodno nastanjeni u našem probavnom sustavu. Probiotički suplementi ključni su dio terapije jer blagotvorno djeluju na crijevnu mikrofloru. Pridonose obnavljanju i održavanju zdravlja crijevne mikroflore. Lactobacillus plantarum 299v je probiotički soj koji je pokazao izuzetnu učinkovitost u ublažavanju simptoma IBS-a te je ključni sastojak Flobian® kapsula. Flobian® je dodatak prehrani formuliran s ciljem pružanja optimalne doze Lactobacillus plantarum 299v - 20 milijardi CFU (jedinica formiranja kolonija) u 1 kapsuli, što osigurava učinkovitost i dugotrajno olakšanje. Lactobacillus plantarum 299v je probiotički soj koji utječe na značajno smanjenje nadutosti, bolova u trbuhu te normalizaciju frekvencije stolice, što rezultira poboljšanom kvalitetom života pacijenata. Istraživanja su potvrdila da ovaj probiotik posjeduje sposobnost održavanja ravnoteže crijevne mikroflore.

Probiotic Excellence Center jamči vrhunsku kvalitetu!

Flobian® je dio linije dodataka prehrani tvrtke AbelaPharm, čiju kvalitetu garantira Probiotic Excellence Centra. Ova garancija potvrđuje da su mikrobiotičke bakterije u Flobianu prošle rigorozna ispitivanja te udovoljavaju najvišim standardima kvalitete.

Dodatno, važan element Flobiana® je inovativno @TECH pakiranje, tehnologija koja štiti probiotike od negativnih utjecaja iz okoline, poput vlage, kisika i UV zraka te osigurava kvalitetu i učinkovitost sve do isteka roka trajanja.

Naše proizvode možete pronaći u svim ljekarnama ili specijaliziranim prodavaonicama, kao i na web shopu www.abela.hr. Više informacija potražite na www.probiotic.hr.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije