Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
glazbena diva

Tereza Kesovija bila je u Sloveniji za vrijeme poplava, podijelila detalje: 'Ostali smo odsječeni'

Zagreb: Svečana promocija albuma Tereze Kesovije i spota za pjesmu "Ima te"
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/8
08.08.2023.
u 11:02

Na cijelu situaciju osvrnula se i naša glazbena diva Tereza Kesovija koja se za vrijeme poplava našla baš u Sloveniji te je podijelila svoje iskustvo.

Ovih dana svjedoci smo snage prirode i prirodnih katastrofa kao što su poplave koje divljaju Slovenijom, a vodostaji rijeka visoki su i u Hrvatskoj te je stanje opasno u Šoderici. Na cijelu situaciju osvrnula se i naša glazbena diva Tereza Kesovija koja se za vrijeme poplava našla baš u Sloveniji te je podijelila svoje iskustvo. 

"Oduvijek sam govorila da imam dvije domovine. Moju Hrvatsku i drugu, moju Sloveniju, koja je prema meni, zajedno sa svojim divnim ljudima, uvijek imala srce ispruženo na dlanu. U četvrtak poslijepodne krenuli smo u Sloveniju veseleći se vremenu koje ćemo provesti s mojom Martinom Plesnik, u meni jednom od najdražih mjesta na kugli zemaljskoj, u Logarskoj dolini. Ali priroda je imala drugi plan. Od petka ujutro krenula je katastrofa, voda se slijevala sa svih strana, ostali smo odsječeni jer su sve ceste prema nama odnijele riječne bujice, nije bilo telefonskih veza, mobilnog signala, interneta, opskrbe, TV ili radio signala. A mi nismo mogli niti smjeli ići nikamo. Hotel je, srećom, imao svoj agregat, ali je cijela Logarska dolina bila u mrklom mraku. Čulo se samo bjesomučno lijevanje kiše. Dražesni slapić pokraj hotela pretvorio se u monstruma koji je pokazao svu snagu i bijes prirode. Osoblje hotela Plesnik i obitelj Plesnik u svakom trenutku u ta tri dana ispunjena neizvjesnošću činilo je sve kako bismo se osjećali sigurnima. Martina, Nina, Dragica, Timi, Franc, Andrea, Primož, Petra, Miško, maleni Luka.... pokazali su zajedništvo i ljubav obitelji Plesnik. U svoj toj muci, našla sam snagu Timiju otpjevati njegovu najdražu pjesmu iako mi do pjesme nije bilo. Treći dan hrabro smo krenuli jedinom, u međuvremenu očišćenom uskom cesticom, preko vrha Alpa prema Austriji gdje nas je Civilna zaštita Slovenije dočekala i provela do Jezerskog pa prema Ljubljani. Hvala i našem @alesmarincek koji je prevrtao nebo i zemlju kako bi nam osigurao sretan povratak kući. Ja se osobno osjećam dužna Sloveniji za svu ljubav koju mi je svih ovih godina nesebično pružala i znam da ću zajedno s vama svima naći pravi način da joj se pomogne u ovim trenucima kada je najviše ranjena i kada joj naša pomoć najviše treba", napisala je Kesovija. 

 

Podsjetimo, u Sloveniju je upućen helikopter s osam pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) koji će pomoći susjednoj zemlji u obrani od poplava, izvijestili su u nedjelju iz Ministarstva obrane. Helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Mi-171Sh s osam pripadnika HRZ-a u nedjelju, 6. kolovoza, upućen je u mjesto Dolnja Bistrica kod Lendave radi pružanja humanitarne pomoći u obrani od poplava.

VEZANI ČLANCI:

Tamo će pripadnici Hrvatske vojske biti angažirani na prenošenju betonskih blokova, a u svrhu stvaranja barijera za suzbijanje poplava.
Predsjednik Vlade Andrej Plenković u Sinju je u izjavi za medije također kazao kako će Hrvatska vojska uputiti helikopter u Sloveniju koji će pomagati nositi barijere. "Nastojat ćemo pomoći Sloveniji u oporavku od strašnih poplava", istaknuo je premijer Plenković.

Nevrijeme i rekordne oborine u petak su pogodile Sloveniju, a Hrvatska vojska svojim angažmanom ponovno dokazuje visoku razinu spremnosti i profesionalizam, priopćili su iz MORH-a i dodali da je odluku o prelasku granice Oružanih snaga RH donijela Vlada RH radi pružanja humanitarne pomoći u Republici Sloveniji u uklanjanju posljedica olujnog nevremena.

VIDEO HRT-ova novinarka izgubila je bitku s teškom bolesti: Zauvijek ćemo se sjećati njenog osmijeha

Komentara 1

Avatar mustafa1
mustafa1
14:10 08.08.2023.

idi u beograd, ovdje nisi pozeljna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije