Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Randevu u osam

Tereza Kesovija rasprodala koncert u zagrebačkoj Tvornici kulture

Tereza Kesovija
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/15
04.04.2023.
u 17:54

Ciklus „Randevu u osam”, u kojem nastupaju velikanke i velikani hrvatske glazbene scene, nastavlja se u četvrtak, 6.travnja, koncertom Tereze Kesovije. Zagrebačka će publika u Velikom pogonu Tvornice kulture imati priliku poslušati njezine najljepše pjesme kao što su ''Posljednja i prva ljubavi'', ''Prijatelji stari gdje ste'', ''Nono, dobri moj nono'', ''Za jedan tren'', ''Ja ću uvijek biti tvoja'', ''To sam ja'', ''Što je ostalo od ljubavi'' i brojne druge.

Koncert Tereze Kesovije u zagrebačkoj Tvornici kulture rasprodan je tri dana uoči nastupa, nakon što su u sklopu ciklusa „Randevu u osam” dosad pred rasprodanom Tvornicom nastupili i Stjepan Jimmy Stanić i Drago Diklić, objavio je organizator koncerta.

Nakon uspješnih koncerata Stjepana Jimmyja Stanića i Drage Diklića, ciklus „Randevu u osam”, u kojem nastupaju velikanke i velikani hrvatske glazbene scene, nastavlja se u četvrtak, 6.travnja, koncertom Tereze Kesovije.

Karte za koncert su rasprodane, a zagrebačka će publika u Velikom pogonu Tvornice kulture imati priliku poslušati njezine najljepše pjesme kao što su ''Posljednja i prva ljubavi'', ''Prijatelji stari gdje ste'', ''Nono, dobri moj nono'', ''Za jedan tren'', ''Ja ću uvijek biti tvoja'', ''To sam ja'', ''Što je ostalo od ljubavi'' i brojne druge.

Svoj je prvi veliki nastup Tereza Kesovija imala u zagrebačkom Varijetetu 1961.godine, a ubrzo je počela nastupati i u inozemstvu.

Godine 1965. godine započela je graditi svoju karijeru u Francuskoj, a već dvije godine kasnije izdala je svoju prvu ploču na francuskom jeziku ''C'est Ma Chanson''. Godine 1988. održala je veliki solistički koncert u pariškoj Olympiji te je ostvarila brojne glazbene i umjetničke suradnje s francuskim umjetnicima.

Tereza je tijekom svije bogate karijere osvojila nagrade na brojnim festivalima, neki od njih su festival u Splitu, Zagrebfest, festival Melodije hrvatskog Jadrana, opatijski festival Dani jugoslavenske zabavne muzike, Dubrovnik fest, Beogradsko proleće te Večeri dalmatinske šansone.

Uz navedeno, tu su dvije nagrade za životno djelo iz 2009.godine - Porin te onu grada Dubrovnika.

Tereza Kesovija može se pohvaliti i dvama nastupima na Euroviziji za dvije različite države. Godine 1966., predstavljala je Monako, a šest godine poslije Jugoslaviju s pjesmom "Muzika i ti".

VIDEO Stavros trpi jake bolove, ide na zračenje, ali je optimističan i vjeruje u oporavak

 
Ključne riječi

Komentara 1

SL
slučajnismrad
22:50 04.04.2023.

Tko više želi slušati ovu sponzorušu ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije