Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TOČKA NA I

Danas samo opušteno: Hrvatska je već u Parizu, ali rukometaši imaju još jedan zadatak

Hannover: Slavlje hrvatskih rukometaša nakon pobjede nad Njema?kom 33-30
Marcus Brandt/PIXSELL
17.03.2024.
u 13:53

Po jednostavnom principu hrvatski su se rukometaši plasirali na Olimpijske igre. Sada samo posao moraju dovršiti do kraja

Hrvatska rukometna reprezentacija osigurala je nastup na Olimpijskim igrama u Parizu. Pobjedama protiv Austrije (35:29) u četvrtak, odnosno Njemačke (33:30) u subotu, izabranici Dagura Sigurdssona izborili su novi nastp na najjačoj sceni,  nakon što ih tamo nije bilo na "korona-Igrama" u Tokiju. Veliku stvar napravili su Duvnjak, Cindrić, Kuzmanović i društvo nakon slabašnih nastupa zadnjih godina, s kulminacijom u vidu 11. mjesta na ovogodišnjem Euru u Njemačkoj.

Nije ih išlo početkom godine u toj zemlji, ali ovog (produženog) vikenda ih je itekako krenulo. Partijama protiv svojih bivših reprezentacija Sigurdsson je pokazao da je Hrvatsku instantno doveo na pravi put. Ono što su napravili u prvom poluvremenu protiv Njemačke kao momčad, malo smo kada vidjeli u zadnje vrijeme. Bolje rečeno, nije se lagano sjetiti boljeg poluvremena hrvatskih ruikometaša, a u istu rečenicu može stati samo sjajno otvaranje protiv Španjolske na spomenutoj kontinentalnoj smotri u siječnju.

Hannover: Slavlje hrvatskih rukometaša nakon pobjede nad Njema?kom 33-30
1/7

Hrvatska ima dvije pobjede i svakako će s prvog mjesta u skupini put Pariza. U međusobnom će se duelu Njemačka i Austrija razračunati za drugo mjesto i također ovjeru plasmana na OI, a onda će od 16.45 sati na teren opet Hrvatska. Alžir, jedini preostali suparnik naših rukometaša, istini za volju jest viceprvak Afrike, ali kao takav neće predstavljati baš nikakav problem. Alžirci su najrpije od Njemačke izgubili s 12 pogodaka zaostatka, a onda ih je pak Austrija zaledila na minus 15. Oni su ovdje bili samo epizodisti, a Hrvatskoj je ovo prilika da se još malo bolje upozna pred važne utakmice koje joj dolaze,

Dakle, ovonedjeljnog popodneva možemo biti mirni. Naši su rukometaši napravili baš sve što su trebali da bismo danas mogli bez stresa uživati u još jednoj njihovoj predstavi. Utakmica Hrvatske i Alžira u Hannoveru je na rasporedu od 16.45 sati, a izravni TV-prijenos je na kanalu Doma TV.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije