Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MILAN BORJAN

Hrvati zviždali vrataru koji je 'rođen u srpskoj Dalmaciji', a on kaže: Svaka čast, ispali ste gospoda

Mostar: Drugo pretkolo kvalifikacija za Ligu prvaka, HSK Zrinjski Mostar - SK Slovan Bratislava
Foto: Denis Kapetanovic
1/2
26.07.2023.
u 10:30

- Nije bilo provokacija. Nisam ništa čuo, sve je bilo korektno. Kapa dolje, ispali su gospoda i nemam što reći. Svaka čast za navijanje i za cijelu utakmicu - rekao je Borjan.

U prvom susretu 2. pretkola Lige prvaka Zrinjski, koji vodi hrvatski stručnjak Krunoslav Rendulić, u Mostaru je sinoć izgubio od Slovana iz Bratislave sa 0-1.

Ove dvije ekipe igrale su i prošle godine, ali u play-offu Konferencijske lige, a Slovan je bio bolji nakon izvođenja jedanaesteraca. Slovaci su i ovoga puta bliže prolazu nakon gostujuće pobjede 1-0 izborene golom Sharanija Zubera u 53. minuti.

Zrinjski je nešto bolje otvorio susret, imao je zrelije prilike u prvom poluvremenu, ali nije bilo golova.

Gosti su poveli u nastavku iz prve prave prilike. Lucas Lovat je u 53. minuti ubacio, a Sharani Zuberu zabio glavom. Belgijski sudac Bram Van Driessche je provjeravao situaciju zbog mogućeg prekršaja u napadu, ali je na koncu pokazao na centar.

Za domaći sastav nastupila su osmorica hrvatskih nogometaša. Branio je Marko Marić, Dario Čanađija i Tomislav Kiš su odigrali cijeli susret, Antonio Ivančić i Mario Tičinović su igrali do 64. minute, Matej Senić prvo poluvrijeme, Mario Ćuže do 83. minute kada je umjesto njega u igru ušao Matija Malekinušić. Za goste je do 67. minute igrao Marko Tolić. Uzvrat je 1. kolovoza u Bratislavi.

Inače, navijači u Mostaru zviždali su gostujućem vrataru Milanu Borjanu svaki put kada bi primio loptu. Borjan je rođen u Kninu, a poznat je po izjavi da je rođen "u srpskoj Dalmaciji".  

– Velika greška, nisam rođen u Hrvatskoj, rođen sam u Krajini, Dalmaciji. To je bilo srpsko mjesto. Ja sebe opisujem kao nekoga tko je rodom iz Srbije, iz Dalmacije, ali osjećam se kao Kanađanin jer sam tamo proveo puno godina – izjavio je svojedobno bivši vratar Crvene zvezde.

A ovaj se vratar koji nastupa za Kanadu nakon utakmice osvrnuo na navijače u Mostaru.

- Nije bilo provokacija. Nisam ništa čuo, sve je bilo korektno. Kapa dolje, ispali su gospoda i nemam što reći. Svaka čast za navijanje i za cijelu utakmicu - rekao je Borjan.

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
13:00 26.07.2023.

Čuo si ti zviždanje i vidio i osjetio "ljubav" navijača s tribina, uživaj Borjane u posljedicama svojih izjava i nastavi i dalje provocirati navijače pa tek onda da čuješ i vidiš kako te ljudi s ovih prostora vole i obožavaju.

DU
Deleted user
12:21 26.07.2023.

Knin uvijek bio i ostao ponos Hrvatske, a ovim provokatorima nema mjesta kod nas!

GE
gegalo4
13:35 26.07.2023.

Šta je to srpska Dalmacija....di to ima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije