Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBJASNIO RAZLOGE

Ima ogromno bogatstvo, a sin mu radi u fotokopirnici: 'Mogu mu kupiti Ferrari, ali ne želim'

Gabriel Batistuta
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
06.05.2024.
u 11:03

- Mogao bih mu kupiti Ferrari, ali ne znam bi li se osjećao sretnim i ne znam koliko bi ta sreća trajala. Jer kad uđu u taj auto znaju da nije njihov - rekao je Batistuta

Prošlo je 20-ak godina otkako je nogometne travnjake napustio jedan od najvećih strijelaca koji je na njih ikada kročio. Gabriel Batistuta imao je sjajnu karijeru, a najbolje godine dao je Fiorentini. U njoj je proveo devet sezona, godinama bio najbolji klupski strijelac te osvojio kup i superkup. Igrajući za Romu, osvojio je prvenstvo i superkup, a ima i mnogo individualnih priznanja.

Bio je najbolji strijelac prvenstva Italije, dvaput Copa Americe, a postao je i rekorder u katarskoj ligi. Pele ga je 2004. godine proglasio jednim od najboljih živućih igrača svijeta, bio je argentinski igrač godine 1998., a godinu dana kasnije Fifa ga je proglasila trećim najboljim igračem svijeta. Uza sve navedeno, donedavno je bio najbolji strijelac u povijesti Argentine, u 78 nastupa zabio je 54 pogotka, što je nadmašio tek Lionel Messi. On je u polufinalu Copa Americe postigao svoj tada 55. gol i zamijenio legendarnog Batigola na čelu ljestvice.

Nama je, pak, u sjećanju ostao iz 1998. godine kada je Hrvatska igrala protiv Argentine u skupini na SP–u u Francuskoj. U najavi susreta pokojni Ćiro Blažević upitan je bi li ga mijenjao za Šukera, a hrvatski izbornik za smiješkom je rekao:

– Ni Zvone (Boban, nap. a.), ni ja ne bismo dali Šukera za deset Batistuta. Je.. te Batistuta – rekao je Ćiro i nasmijao novinare.

Jasno je da je čovjek s takvom karijerom zaradio ogroman novac i da se osigurao za nekoliko generacija. No, Batistuta živi skromno. Argentinac ima četiri sina Thiaga, Shamela, Lucasa i Joaquina koji radi u fotokopirnici.

- Moj sin, Joaquin radi u fotokopirnici i nastavlja raditi. Ljudi često kažu Batistutin sin radi u fotokopirnici kao da radi nešto sramotno i nedostojno. Za mene to što moja djeca rade znače da im dajem dostojanstvo. Mogao bih mu kupiti Ferrari, ali ne znam bi li se osjećao sretnim i ne znam koliko bi ta sreća trajala. Jer kad uđu u taj auto znaju da nije njihov - rekao je Batistuta i dodao da želi da njegova djeca sama zarađuju.

- Razumijem da nemaju isti užitak kada voze 'normalan' auto, ali barem mogu reći: 'Imam ovaj auto jer sam ga zaslužio.

Ključne riječi

Komentara 4

JO
JOZO
11:51 06.05.2024.

Svaka čast! Najslađe je ono što stekneš vlastitim trudom i radom.

DE
Dex
14:48 06.05.2024.

Batistuta i El Angel Gabriel su veće face od malog hobbita kojem arapi sve kupuju

IV
Ivan. V
18:14 06.05.2024.

Ima i pravo ili napravit debi.. od djeteta što mnogi bogati čine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije