Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NADOMAK NASLOVA

Navijači spremaju doček na Maksimiru: 'Šampioni dolaze. Svi dinamovci na stadion!'

Rijeka i Dinamo sastali se u 33. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/40
05.05.2024.
u 23:45

Pobjedom Dinama na Rujevici sve je jasno! Put koji vodi ka novome, teško izborenom naslovu prvaka raskrčen je. Maksimirskim momcima preostaju tri kola u kojima ga trebaju objeručke ugrabiti i slavljenički, visoko podići

Dinamo je u derbiju 33. kola svladao Rijeku rezultatom 2:1. Domaća momčad je na Rujevici započela žestokim pritiskom i nizom šansi, no bez pogodaka. Dinamo je teško zadržavao loptu i bio je primoran većinu vremena provesti u obrani. Promijenili su igru u drugome poluvremenu, no pogodak Marka Pjace iz penala u 49. minuti poprilično im je poremetio ritam.

Međutim, maksimirski nogometaši pokazali su duh prvaka i vrebali svoju priliku. Prvi je udarac u okvir riječkoga gola uputio kapetan Bruno Petković. Srušen je pred kaznenim prostorom, a sjajnim udarcem iz slobodnjaka prebacio je loptu preko živog zida i pored Nediljka Labrovića. Svega 14. minuta kasnije svoj drugi gol za plave zabija Arber Hoxha. Probio se u kazneni prostori i pokraj dva domaća braniča zabio za veliko slavlje.

GALERIJA Dinamo preokretom slavio na Rujevici! (2:1) Plavi su na korak do naslova

Rijeka i Dinamo sastali se u 33. kolu SuperSport HNL-a
1/80

Dinamo je ovime otvorio vrata ka novome naslovu prvaka. Rijeka je ostala u zaostatku četiri boda, a u prvenstvu su preostale tek tri utakmice. Dinamo će najprije ugostiti Osijek koji na Maksimiru za sada nije imao puno uspjeha. Nakon toga putuju kod Slaven Belupa, a posljednje kolo donosi gotovo sigurne bodove protiv Rudeša, ponovo na domaćem terenu. Rijeka s druge strane gostuje u Varaždinu i Osijeku, a ugostit će Belupo.

Navijači Dinama slavili su s igračima već na riječkom stadionu, no mnogi nisu mogli vidjeti ovu važnu pobjedu. Zato su najavili doček za plavu momčad na Maksimiru. Dinamovci bi kod kuće trebali biti oko 1 u noći, a navijači na Facebook stranici "Zona Dinamo" pišu: "Šampioni dolaze na Maksimir za 2 sata. Pozivamo sve dinamovce na doček na stadion Maksimir!"

VIDEO Organizirano gledanje utakmice Rijeka - Dinamo uz stadion Maksimir

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije