Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKA LIGA

Pred hrvatskim doprvakom je ključni okršaj s Nijemcima: Imamo čovjeka koji zna kako ih pobijediti

Veselin Vujovi? više nije trener PPD-a Zagreb
Goran Stanzl/PIXSELL
26.03.2024.
u 16:20

Zanimljivo je da su se Nexe i RN Löwen nedavno susreli također u osmini finala Europske lige. Bilo je to 2021. godine

Rukometaši Nexea večeras u našičkoj dvorani OP Kralj Tomislav (20.45 sati) igraju prvu utakmicu osmine finala Europske lige. Suparnik je RN Löwen, trenutno trinaestoplasirana momčad njemačkog prvenstva. Bit će to 22. međusobna utakmica Našičana protiv njemačke momčadi. Statistika je uvjerljivo na strani njemačkih klubova (Magdeburg, Göppingen, Melsungen, Hannover, Füchse, RN Löwen). Naime, Nexe je u 21 utakmicu upisao samo tri pobjede. Tako su po jednom svladali Hannover (29:25), Füchse (28:20) i Magdeburg (22:21).

Zanimljivo je da su se Nexe i RN Löwen nedavno susreli također u osmini finala Europske lige. Bilo je to 2021. godine kada je njemačka momčad slavila u Našicama s dva pogotka prednosti (25:27), a u Mannheimu je bilo neodlučeno (27:27). Veselin Vujović, novi trener Nexea, ima pak sjajna iskustva protiv RN Löwena. Kao trener Zagreba izbacio ih je u osmini finala lige prvaka 2016. godine. U Zagrebu je njemačka momčad slavila s 24:23, ali je Vuja u uzvratu pobijedio s 31:29 i prošao u četvrtfinale.

Još će nekoliko naših igrača večeras biti u akciji u osmini finala Europske lige. Luka Cindrić pokušat će s Dinamom iz Bukurešta u dvije utakmice nadmašiti danski Bjerringbro. Švicarski Kadetten (trener Hrvoje Horvat, vratar Pilipović i desni vanjski P. Martinović) igraju protiv Kopljarova Füchsea, a Hannover (Brozović) igra protiv švedskog Sävehofa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije