Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GOSTUJU U VELIKOJ GORICI

Rudeš ima trećeg trenera u sezoni. Evo tko će ih idući pokušati spasiti od ispadanja

Rudeš i Slaven Belupo sastali se u osmini finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/3
24.11.2023.
u 16:00

"Respektiramo svakog protivnika. Isto tako i Goricu. Ipak, baš ta Gorica daje nam nadu da kroz tu utakmicu i nakon te utakmice možemo biti netko o kome se govori kao eventualnom hitu sezone za nastavak prvenstva", rekao je dosadašnji pomoćni trener Ivan Mijač, koji će privremeno preuzeti momčad

Nakon reprezentativne stanke na sve je spremno za 16. kolo HNL-a. Neki se bore za prvo mjesto, a neki za opstanak u prvoj ligi. Tako će Rudeš, uvjerljivo na posljednjem mjestu, svoju sreću okušati protiv Gorice koja u izvrsnoj sezoni zauzima četvrto mjesto ljestvice. Zagrebačka momčad ove je sezone smijenila već dva trenera, Roberta Prosinečkog i Tonija Golema. Sada će ih privremeno voditi pomoćni trener, Ivan Mijač.

"Već sam imao priliku surađivati s ovim igračima i ekipom kroz zadnjih dva i pol mjeseca, kao dio stožera bivšeg trenera Tonija Golema. Tako da sam imao prednost jer sam bio upoznat s kadrom i igračkom kvalitetom. Govoreći s tehničke strane, odlučili smo malo prodrmati momčad promjenom kapetana", rekao je Mijač pa nastavio:

GALERIJA Vatreni derbi na Rujevici: Dinamo i Rijeka u napetoj završnici podijelili bodove (2:2)

Rudeš i Slaven Belupo sastali se u osmini finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa
1/119

"Tako će nas kroz ovaj period kao kapetan predstavljati vratar Matej Marković. S druge pak strane, moram naglasiti kako su momci u pristupu i angažmanu na treningu nastavili jednakim intenzitetom kojim smo radili protekla dva mjeseca, a posebno s naglaskom na zadnjih mjesec dana, kada su i rezultati, ako isključimo težak poraz od Istre, to potvrdili."

"Igrači su pokazali da znaju igrati i da imaju potrebni motiv, vjerujući da s jednom kvalitetnom izvedbom i pobjedom možemo preokrenuti stvari, posebice u psihološkom smislu", izjavio je uoči gostovanja u Velikoj Gorici.

"Respektiramo svakog protivnika. Isto tako i Goricu. Ipak, baš ta Gorica daje nam nadu da kroz tu utakmicu i nakon te utakmice možemo biti netko o kome se govori kao eventualnom hitu sezone za nastavak prvenstva. S druge strane, Gorica je posložena i u igračkom smislu, i na kraju krajeva u smislu trenera Dinka Jeličića, koji iz tjedna u tjedan pokazuje kvalitetan rad i skupa s momčadi ostvaruje odlične rezultate", konstatirao je Mijač.

VEZANI ČLANCI:

"Uvijek krećem od treninga. I ne samo kroz ovih zadnjih desetak, koliko ja radim s momcima, već i generalno u zadnjih dva mjeseca. Vidim drastičan napredak, iz treninga u trening, iz tjedna u tjedan. Nažalost, kroz prvenstvene utakmice to se nije vidjelo, ali u ovoj utakmici protiv Mađara pokazali smo da smo sposobni postići gol, ali i, jednako bitno, kreirati velik broj prilika. Mi ćemo nastaviti raditi na tome. Igrači na treninzima pokazuju da je taj segment igre nadograđen", izjavio je Mijač čija je momčad tijekom stanke u odigrala neriješeno s mađarskim ZTE-om (1:1) u prijateljskoj utakmici.

Nekoliko igrača neće moći nastupiti zbog ozljeda. Među njima Fran Topić i Riad Mašala. "Posebno mi je žao što zbog ozljede lista neće biti i Tomislava Srbljinovića, jer on je igrač koji donosi posebnu energiju u vezni red, odnosno samim time u kompletnu momčad", zaključio je Mijač. 

VIDEO Jakirović je potjerao igrača Dinama: 'Pola njih razbija svlačionicu, a on u boksericama telefonira'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije