Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RENATO PILIPOVIĆ U STUDIJU

VIDEO Dinamo se preporodio promjenom rukovodstva, a Rijeka je u ključnoj utakmici bila nestabilna

Renato Pilipović
Foto: Večernji list
1/3
06.05.2024.
u 09:33

- Dinamo ima iskustvo, kontinuitet i mirnoću u glavi. A Rijeka je u ključnoj utakmici nestabilna, nošena emocijama krene igrati na način na koji joj ne odgovara.

Dinamo je sinoć u derbiju na Rujevici nakon preokreta svladao Rijeku s 2:1 i tako stigao vrlo blizu obrane naslova prvaka Hrvatske.

O toj utakmici, borbi za naslov i drugim temama u našem studiju razgovarali smo s Renatom Pilipovićem. Ovaj 47-godišnjak igrao je za obje momčadi, i Rijeku i Dinamo, a ima i jedan nastup za hrvatsku reprezentaciju.

S Pilipovićem je razgovarao naš novinar Tomislav Dasović.

- Rijeka ima kompleks Dinama, nedostajala joj je individualna kvaliteta kakvu Dinamo ima. Kada igrate derbi, igrate protiv ravnopravnih ili boljih igrača, nije isto igrati protiv Dinama, Hajduka ili Osijeka i nekog slabijeg kluba. Sigurno su u Dinamu dobro proučili Pjacu i Pašalića i nije jednostavno doći u čisti šut i realizaciju udarca. Čestitke Dinamu, otupili su oštricu napada Rijeke. Domaćini su imali veliku dominaciju u udarcima, no ni jedan nije završio u okviru gola - rekao je Pilipović te dodao:

- Dinamo ima iskustvo, kontinuitet i mirnoću u glavi. A Rijeka je u ključnoj utakmici nestabilna, nošena emocijama krene igrati na način na koji joj ne odgovara. To je mlada momčad koja igra lijep, atraktivan nogomet i to joj treba biti poticaj za budućnost i doći će vrijeme za naslov prvaka. To im od srca želim.

- Za Dinamo je bilo ključno da se klub stabilizira. Dobili su nevjerojatnu podršku s tribina, sinergiju navijača i kluba te su na krilima toga stigli zaostatak. Mislim da će iskusno privesti prvenstvo kraju.

Pilipović je na početku sezone bio u stožeru tadašnjeg trenera Dinama Igora Bišćana, no smijenjeni su.

- Ne bih se vraćao na to. Odluka je takva kakva je. Mi smo profesionalci, nema tu gorčine i život ide dalje. Uvjereni smo da smo s Dinamom napravili dobar posao. Dinamo je velik klub, navikao je na trofeje i mi s tim nemamo nikakav problem.

Jakirović?

- Čestitao bih mu, vjerojatno je novi prvak Hrvatske. Nije mu bilo lagano, nikome nije lagano kad imaš takvu negativnu atmosferu. No, promjenom rukovodstva kluba sve se promijenilo naglavačke. Dinamo sada ima čvrste temelje za sjajnu budućnost.

Dinamo je u Europi ispao od PAOK-a.

- Prodisao je čim se oslobodio ritma igranja srijeda-subota. Ima širok roster i onda dođe do izražaja kvaliteta i iskustvo - rekao je naš gost i dodao:

- Vidjeli su svi i Hajduk kao favorita za osvajanje prvenstva. Mislim da je Dinamu presudno to što konačno imaju pozitivnu atmosferu oko kluba.

Je li Petković jučer golom izvukao Dinamo?

- Ne bih rekao, jedan igrač ne može ništa iako je Petković ekstra klasa. Dinamo je odigrao pragmatičnu utakmicu i točno se vidjelo što hoće. Čekali smo svoj trenutak, svoje prilike i bili su koncentrirani kada treba.

Što ako na ljeto ostane bez Petkovića i Baturine?

- Dinamo mora prodavati igrače i puniti budžet, tu ne vidim problem. Doći će neki novi igrači, ne brinem se za budućnost Dinama. Nije lako igrati Europu, posebno ući u skupinu Lige prvaka, ali mislim da ima kvalitetu da napravi dobar posao. Posebno ako ostanu na okupu.

Čeka nas još finale Kupa između Dinama i Rijeke.

- Rijeka nema razloga biti uzdrmana ovim porazom, nije imala ni imperativ osvajanja naslov. Svoj cilj je ostvarila, pokazala da može biti konkurentna Dinamu. Sada će se bazirati na Kup i itekako imaju šanse. Igraju se dvije utakmice, šanse su 50:50.

Igrao je '99. kada je Rijeka ostala bez naslova.

- To se ne može zaboraviti. Imali smo sve u svojim rukama u zadnjoj utakmici protiv Osijeka, ali nismo bili pravi. Ostao je još uvijek gorak okus u ustima.
 
Sinoć je sudio mađarski sudac.
 
- Po meni uvijek trebaju suditi domaći suci, greške su sastavni dio nogometa. Mislim da je to važno za razvoj našeg nogometa i naših sudaca. No, to je odluka saveza.

Je li Petković prva špica Hrvatske za Euro?
 
- To je već dokazao. Ima nevjerojatnu klasu i osjećaj. S pravom može računati da bude u prvih 11.

 
Ključne riječi

Komentara 7

DU
Deleted user
23:29 06.05.2024.

Igrom zasigurno nije. Koliko valja, vidjet ćemo u sljedećoj sezoni. Pogotovo u Europi, gdje se obično vidi stvarna kvaliteta jedne momčadi.

FN
Fer_navijač
15:09 06.05.2024.

Koliko jala i gorčine! Kao Dinamo nema veliko srce, nema kvalitetu jednaku Rijekinoj. Što ćeš pisati nakon dvije tekme za Kup? I još nešto, nisi ti nikada volio Dinamo!

EJ
ejStef
10:07 06.05.2024.

Vidjelo se tko su igrači koji odskaču kvalitetom, njih su čuvali po 2-3 igrača ili se odmah išlo na faul. Kod Rijeke je to bio Pjaca, po trojica su znali biti na njemu, kod DInama Petković i Baturina... Jakirović je opet bio iznenađen taktikom protivnika, velike su bile rupe između obrane i veznog reda, DInamo nije mogao povezati 3 dodavanja. Da Rijeka ima malo kvalitetnije i iskusnije igrače, bilo bi par razlike u 1. poluvremenu... No, treba znati iz 2 udarca dati 2 gola, uz to nemati niti jednu šansu ili polušansu, niti jedan udarac, ovako preokrenuti utakmicu i pobijediti. I imati sreće...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije