Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEVIĐENO

VIDEO Hrvatski vratar svojim čudima izluđivao Nijemce, pogledajte spektakularnu obranu sedmerca

Hannover: Hrvatska u drugoj utakmici kvalifikacija za Olimpijske igre pobijedila Njema?ku 33-30
Foto: Marcus Brandt/PIXSELL
1/8
16.03.2024.
u 16:23

Lopta mu se, doslovce, zalijepila za dres. Deset tisuća njemačkih navijača u dvorani bilo je u čudu, a Kuzmanović je utakmicu završio sa 10 obrana

Hrvatska rukometna reprezentacija pobjedom je od 33:30 nad Njemačkom stigla na koračić do osiguravanja nastupa na Olimpijskim igrama u Parizu. Ne dobije li Alžir od 17.30 Austriju, može se reći da je reprezentacija pod vodstvom Dagura Sigurdssona sigurno na Igrama.

Fenomenalnu partiju, još jednu u hrvatskom dresu imao je vratar Dominik Kuzmanović. Može se reći da je u prvom poluvremenu "zaključao" vrata te svojim obranama izluđivao Njemačku. U 10. minuti bilo je 5:1 za Hrvatsku.

Obranio je Kuzmanović u prvom poluvremenu i jedan sedmerac, i to na kakav način. Lopta mu se, doslovce, zalijepila za dres. Deset tisuća njemačkih navijača u dvorani bilo je u čudu, a Kuzmanović je utakmicu završio sa 10 obrana.

OBRANU KUZMANOVIĆA POGLEDAJTE OVDJE

Hrvatska muška rukometna reprezentacija praktički je osigurala plasman na Olimpijske igre koje će se održati u Parizu od 26. srpnja do 11. kolovoza nakon što je u 2. kolu kvalifikacijskog turnira u Hannoveru ostvarila i drugu pobjedu svladavši domaćina Njemačku sa 33-30 (16-10).

Hrvatska nakon dva kola ima maksimalna četiri boda, dok je Njemačka ostala na dva, a Austrija i Alžir su uoči svog međusobnog dvoboja bez bodova. Kako će plasman na Igre izboriti dvije prvoplasirane reprezentacije iz skupine, Hrvatska može ispasti još samo po gotovo nevjerojatnom scenariju, odnosno u slučaju da Alžir i Njemačka svladaju Austriju, a onda i Alžir pobijedi Hrvatsku u nedjelju i to s najmanje osam golova razlike. No, ako Alžir kasnije u subotu ne pobijedi Austriju, Hrvatska će već tada i teoretski osigurati OI.

FOTO Hrvatski vratar svojim čudima izluđivao Nijemce, pogledajte spektakularnu obranu sedmerca

Hannover: Hrvatska u drugoj utakmici kvalifikacija za Olimpijske igre pobijedila Njema?ku 33-30
1/8

Komentara 5

Avatar Asterix
Asterix
17:42 16.03.2024.

Kuzma odlično čita i čudesno je brz.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije