Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjedinjene države

Baracku Obami ne vjeruje čak 60 posto američkih birača

Barack Obama
AFP
14.07.2010.
u 15:32

Obamina popularnost pada i na vođenju gospodarstva – 54 posto ispitanika nezadovoljno je načinom na koji ga on vodi.

Čak šest od deset anketiranih Amerikanaca ne vjeruje u ispravnost političkih odluka koje donosi predsjednik Barack Obama. Kongres kojim vlada demokratska većina prošao je još gore od predsjednika – 70 posto ispitanika nema povjerenja u demokrate, a isto toliko u republikance. Istraživanje je proveo Washington Post, a kada se svi rezultati zbroje, ispada da 36 posto ispitanih, koji su jasno naznačili kojoj su stranci skloni, nema uopće ili ima tek malo povjerenja u predsjednika i u Kongres. Neovisni birači imaju slično mišljenje – čak dvije trećine njih razočarano je načinom na koji funkcionira federalna vlast, toliko da to u njih izaziva ljutnju i bijes.

Obamina popularnost pada i na vođenju gospodarstva – 54 posto ispitanika nezadovoljno je načinom na koji ga on vodi, a zadovoljno ili djelomično zadovoljno samo ih je 45 posto.

Obamu kao političkog vođu pozitivno je ocijenilo 42 posto birača, a 58 posto ih smatra da ne vodi zemlju u dobrom smjeru.

Ovo je istraživanje važno zato što je provedeno samo četiri mjeseca uoči djelomičnih izbora za Kongres na kojima bi republikanci mogli preuzeti kontrolu nad zakonodavnom vlašću.

Ključne riječi

Komentara 21

UN
unbekant
04:44 16.07.2010.

\"venlo@\" Nisu Bosanske izbjeglice birale Obamu,nije Obama trazijo besplatno zdravstveno osiguranje za Bosance,nego za sve Amerikance,pa nije Amerika Hrvatska da daje vama Hercegovcima sve besplatno.

OB
-obrisani-
17:04 14.07.2010.

To nije moguće. Pa on je Nobelovac, zaslužan za mir u svijetu!

SM
SMITSMIT
18:13 14.07.2010.

tko je pak taj obama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije