Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
traže ukupno 13 posto

Članovi sindikata Preprorod odbili ponudu Vlade o povećanju osnovice

Željko Stipić: Plaća čelnika sindikata Preporod barem je upola manja od premijerove
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/2
25.10.2022.
u 10:25

Sindikati javnih službi traže povećanje osnovice za 8 posto od 1. listopada te za još 5 posto od 1. siječnja ističući kako je to povećanje realno i u skladu s inflacijom.

Sindikat Preporod objavio je kako su njihovi članovi na izjašnjavanju odbili ponudu Vlade Republike Hrvatske o povećanju osnovice za izračun plaće od 4% od 1. listopada 2022. i 2% od 1. siječnja 2023.  

Na izjašnjavanju članstva Sindikata Preporod, provedenom 21. i 24. listopada u 419 osnovnoškolskih i srednjoškolskih podružnica i među 10-ak tisuća članica i članova, ponudu Vlade Republike Hrvatske o povećanju osnovice za izračun plaće od 4% od 1. listopada 2022. i 2% od 1. siječnja 2023. odbilo je 85.07% članica i članova, a za njeno prihvaćanje izjasnilo se 14.40% članica i članova. Nevažećih listića je 0.53% . Rezultati su nepotpuni jer se očekuju rezultati iz još 36 podružnica - stoji u priopćenju Sindikata Preporod.

- Prije izjašnjavanja članstvo je upoznato s ponudom Vlade i posljedicama prihvaćanja ili odbijanja Vladine ponude. Sukladno rezultatu na provedenom izjašnjavanju Sindikat Preporod odbija ponudu Vlade sa 4. pregovaračkog sastanka koji je održan 18. listopada - ističe u priopćenju Željko Stipić, predsjednik Sindikata Preporod.

Sindikati javnih službi traže povećanje osnovice za 8 posto od 1. listopada te za još 5 posto od 1. siječnja ističući kako je to povećanje realno i u skladu s inflacijom. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije