Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HEP osigurava besplatne primjerke

Dan kada stiže novi broj Radosti za vukovarske učenike je uvijek poseban

Branimir Bradarić
27.01.2022.
u 12:12

Poznato je da su sa svim ovim novim tehnologijama djeca jako puno na laptopima, mobitelima i tabletima tako da se s vremenom pomalo izgubila navika listanja. Ovako se oni ponovno uče listati časopise i samim tim stječu jednu lijepu životnu naviku koja im može samo pomoći – rekla je Franjković.

I u ovoj školskoj godini učenici OŠ Blage Zadre iz Vukovara, zahvaljujući donaciji HEP-a, nastavili su primati besplatne primjerke dječjeg časopisa Radost. Mališanima je i dalje dan kada ih na školskim klupama čekaju njihovi primjerci Radosti poseban i njemu se uvijek iznimno raduju. Potvrđuje to i učiteljica 3.b. razreda ove škole Jelena Franjković, napominjući da se tada mora pronaći malo vremena da djeca pregledaju što nova Radost donosi, kakvi su stripovi, križaljke, posteri…

Alternativni udžbenik

– To je zaista hvalevrijedan projekt jer su za svu djecu osigurani besplatni primjerci časopisa. Dakle, svi ga dobivaju i nema razdvajanja, jer da nema ove donacije HEP-a, činjenica je da mnogi od njih sigurno ne bi kupovali časopis. Svi ga nose kući i po potrebi donose u školu kada ga koristimo tijekom nastave – kaže Franjković.

Dodaje i kako Radost prati nastavni plan i program, godišnja doba, razne važne događaje i slično, tako da se časopis često koristi i kao alternativni udžbenik. Posebno je to često na satima hrvatskog jezika kada neke primjere pronalaze i u Radosti. Upravo su tako ove školske godine učili imenice, a primjere su poslije pronalazili u časopisu. Tu su i razni igrokazi koji se mogu pronaći u časopisu, a koje i djeca pokušavaju na školskim satovima odglumiti. Franjković kaže da svatko od učenika ima nešto što posebno voli pa su tako nekima najdraži stripovi, drugima posteri, neki vole čitati tekstove, a neki rješavati križaljke… Neka od djece, po uzoru na junake iz stripova časopisa, crtaju i svoje stripove i stvaraju svoje strip-junake. Uglavnom svatko može pronaći nešto za sebe što je najvažnije i zbog toga djeca iznimno vole Radost. Do sada nisu slali svoje radove u redakciju časopisa kako bi bili objavljeni, ali i to planiraju napraviti, i to možda već ove godine. Prema riječima učiteljice, bila bi to za svu djecu iznimna radost.

– Za jedan ovakav projekt i ovakvu donaciju posebno je važna činjenica što djeca uče listati novine, a samim tim i knjige. Naime, poznato je da su sa svim ovim novim tehnologijama djeca jako puno na laptopima, mobitelima i tabletima tako da se s vremenom pomalo izgubila navika listanja. Ovako se oni ponovno uče listati časopise i samim tim stječu jednu lijepu životnu naviku koja im može samo pomoći – rekla je Franjković.

Društvena korist

Zbog svih pozitivnih stvari koje donosi projekt poput ovoga, a koji podržava i HEP, Franjković smatra da bi bilo iznimno korisno osmisliti sličan projekt za sve učenike nižih razreda iz cijele Hrvatske. Prema njezinim riječima, novac koji je potreban za tako nešto sigurno je velik, ali bi i rezultati projekta bili još veći, a to bi u budućnosti pridonijelo cijelom društvu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije