Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZ MINUTE U MINUTE

Dankin mali brat napokon vraćen roditeljima: Srpski mediji otkrili gdje je bio nakon sestrine smrti

Danka
Foto: MUP Srbije
1/10
12.04.2024.
u 11:29

Još uvijek se traga za tijelom ubijene dvogodišnje djevojčice Danke Ilić

  • Tijelo Danke Ilić još uvijek nije pronađeno, nastavlja se velika potraga
  • Policija je promijenila smjer potrage, sada se pregledavaju bunari, rezervoari...
  • Dvojici osumnjičenih za ubojstvo određen istražni zatvor od 30 dana
  • Pokopan brat osumnjičenog za ubojstvo. Ranije je preminuo u policijskoj postaji
  • Brat preminule Danke vraćen roditeljima

 

Iz minute u minutu:

11:20 – Nastavlja se potraga za tijelom dvogodišnje Danke Ilić iz Bora. U Ministarstvu unutarnjih poslova kažu da pretražuju selo Sumrakovac, koje je od sela Zlot udaljeno oko 13 kilometara. Od Zlota do Sumrakovca više je mogućih ruta, a uglavnom je riječ o putovima za poljoprivrednu mehanizaciju, bez asfalta, javlja N1.


10:00 –Trogodišnji Lazar, koji je dan nakon ubojstva svoje sestre Danke Ilić (2) 26. ožujka, procjenom Centra za socijalni rad u Boru, privremeno smješten u udomiteljsku obitelj, ponovo je vraćen svojim roditeljima Ivani i Milošu Iliću.

Navodno je majka ubijene Danke Ilić nakon tragedije koja je pogodila obitelj podvrgnuta psihijatrijskom vještačenju, s obzirom na to da je majka bila posljednja osoba koja je bila uz dijete tog kobnog dana kada se dogodilo monstruozno ubojstvo, piše Informer. Nakon toga dječak je vraćen roditeljima. 

– Majka je, prema procjenama specijalista koji su s njom razgovarali i obavili neophodne preglede, potpuno psihički i mentalno zdrava, što ukazuje na to da svojoj dvogodišnjoj djevojčici nije mogla učiniti ništa loše. Zbog toga je vraćena roditeljima, a mali Lazar svakodnevno traži i doziva svoju sestricu za čijim se tijelom još uvijek traga – doznaje neslužbeno Informer.


9:00 Dalibor Dragijević (40) iz Zlota, brat Dejana Dragijevića (50) osumnjičenog da je 26. ožujka s kolegom iz borskog "Vodovoda" Srđanom Jankovićem (50) ubio malu Danku Ilić (2), pokopan je jučer na lokalnom groblju pred samo desetak najbližih rođaka i inspektora.

Dalibor je, inače, bio uhićen zajedno s ocem Radetom zbog sumnje da su 28. ožujka, dva dana poslije ubojstva male Danke, pomogao Dejanu da tijelo djevojčice premjesti s divljeg deponija na Starobanjskom putu, gdje je najprije bačena, i da ga sakriju na tajnoj lokaciji. Dalibor je prilikom uhićenja priznao u policiji da je sudjelovao u sakrivanju tela, ali nije htio otkriti inspektorima gdje je završio Dankin leš. 


8:00 – Banjsko Polje u prvim danima potrage za Dankom Ilić bilo je ključno mjesto. Veliki broj policajaca, ali i vatrogasaca spasilaca do kasno u noći neprekidno traga za djevojčicom. Oni su pregledali šumu i svaki dio Banjskog Polja – od šupa, nedovršenih objekata pa sve do septičkih jama, bunara i šahta. U posljednje vrijeme pretražuju se upravo bunari, šahtovi i rezervoari, navodi Blic, a taj je smjer potrage pokrenut  jer su osumnjičeni dobro poznavali šahte i bunare u selima Banjsko Polje i Zlot.

Ubrzo su dvojicu osumnjičenih, pedesetogodišnjake Dejana Dragijevića i Srđana Jankovića uhitili. Dragijević je na saslušanju u Višem javnom tužiteljstvu u Zaječaru priznao da je ugušio djevojčicu, a da su mu u premještanju tijela pomogli otac Radoslav i brat Dalibor, koji je, kao i osumnjičeni za ubojstvo, radio u JKP "Vodovod". Unatoč priznanju Dejana da je izvršio ubojstvo i Dalibora da je bratu pomogao pri sakrivanju tijela, još uvijek nije poznato gdje su ga sakrili.

VEZANI ČLANCI:

Dalibor je u međuvremenu preminuo u policijskoj stanici tijekom zadržavanja, a policajci se danima nalaze ispred obiteljske kuće Dragijevića, u kojoj je sada ostala samo Dejanova majka Svetlana. Prvo je cisterna ispraznila septičku jamu u njihovu dvorištu u selu Zlot, potom je u njega ušao i bager, a pregledan je i bunar koji se nalazi u susjednom dvorištu. I dvorište susjede obitelji Dragijević policajci su pregledali – od septičke jame pa do bunara. U tome im je pomogao i pas. Vatrogasci spasioci su tijekom potrage ispumpavali i vodu iz obližnje močvare.

Dalibor Dragijević, koji je preminuo u noći između 6. i 7. travnja u policijskoj stanici, priznao je da je pomogao bratu da se riješi tijela dvogodišnje Danke. On je u policiji naveo oko 20 lokacija na kojima bi se moglo nalaziti tijelo, međutim policija na tim mjestima nije pronašla ništa. On i njegov brat Dejan dali su na desetine pogrešnih lokacija koje su intenzivno pretražene u potrazi za tijelom.

Danka
1/10
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije